Nieuw

Merkel’s opvolgster: Europa moet de islam gebaseerd op de traditie van “verlichting en tolerantie” reformeren

© kiesgrube.net

Bij de nieuwe partijleidster van de Duitse christen-democraten, Annegret Kramp-Karrenbauer heeft het idee postgevat dat Europa de islam op basis van “traditie en verlichting” moet reformeren. Want de islam heeft sterke “trends die onverenigbaar zijn met de Europese waarden”.

De nieuwe partijleidster van de CDU, en mogelijk de volgende Duitse bondskanselier, Annegret Kramp-Karrenbauer, heeft nu gereageerd op de visie van de Franse bankierspresident Emmanuel Macron op de toekomstige EU.

De Duitse partijleidster deelt de opvatting dat “Europa sterker moet worden”. Tegelijkertijd is ze veel voorzichtiger dan Macron. Zoals Europees centralisme, maar ook een europeanisering van sociale stelsels en minimumlonen is volgens haar de verkeerde weg.

– Er bestaat geen versie van een Europese superstaat die het doel van een Europa dat bestaat uit soevereine lidstaten kan verwezenlijken. Het werk van de Europese instellingen kan geen morele superioriteit opeisen boven de gezamenlijke inspanningen van de nationale regeringen. Een nieuw Europa kan niet worden gesticht zonder de nationale staten: zij zorgen voor democratische legitimiteit en identificatie, benadrukt ze.

– Het zijn de lidstaten die hun eigen belangen op Europees niveau formuleren en samenbrengen. Dat is wat de Europeanen hun internationale gewicht in de schaal legt. Europa moet zich richten op subsidiariteit en de individuele verantwoordelijkheid van de nationale staten en tegelijkertijd in staat zijn om in het gemeenschappelijk belang te handelen.

In plaats daarvan zou de EU sterker moeten worden door meer te investeren in innovaties, aldus Kramp-Karrenbauer.

Hoewel zij erop wijst dat elke lidstaat moet helpen de oorzaken van de migratiestromen te bestrijden, zijn grenzen te beschermen en migranten op te nemen, gelooft ze tezelfdertijd:

– Hoe meer werk zij op het ene gebied doet, hoe kleiner haar bijdrage op andere gebieden kan zijn, zonder verlies voor het geheel, zegt ze, blijkbaar als een remissie naar de lidstaten Polen en Hongarije die geen immigranten willen toelaten.

Ze waarschuwt ook voor een islam die niet verenigbaar is met de Europese waarden.

– Veel lidstaten staan voor de uitdaging om een samenleving bij elkaar te houden die door de immigratie heterogener is geworden. Dit geldt met name in het licht van islamitische tendensen die onverenigbaar zijn met onze ideeën over een open samenleving, zegt ze.

– Een van de belangrijkste vragen voor de toekomst is dan ook of Europa stimulansen kan bieden om een vorm van islamitische ontwikkeling mogelijk te maken die verenigbaar is met onze waarden, vervolgt ze, en zegt dat Europa een academisch instituut moet oprichten gebaseerd op de traditie van verlichting en tolerantie, “waarin we onze eigen imams en leraren in deze geest trainen”.

Bron:

Getting Europe right

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8645 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Merkel’s opvolgster: Europa moet de islam gebaseerd op de traditie van “verlichting en tolerantie” reformeren

 1. Na 10 miljoen koppen thee 0,00000000000000000 resultaat, dat denk ik

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een zweefteef. Islam veranderen? Whahahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahaahahahahahaha

  Liked by 1 persoon

 3. Horatius // maart 12, 2019 om 10:24 //

  De islam via een cursus of een gezellig onderonsje rijp maken voor een Reformatie & Verlichting.

  Een volkomen buiten de realiteit staand voornemen en doelstelling, want de islam staat voor de volle honderd procent volkomen haaks op onze westerse normen en waarden.
  Zonder eerwraak, vrouwenbesnijdenis, veelwijverij, kinderhuwelijken en een verplichte strijd tegen andere religies (de ongelovigen dus) zou de islam zich in feite opheffen als religie.

  En waar zou dat academisch instituut moeten worden gesitueerd, in Brussel of in Straatsburg?

  Job Cohen zal zich ongetwijfeld beschikbaar willen stellen om op die academie de functie van hoogleraar te vervullen.
  Getuigschriften en aanbevelingen zijn via Mekka te verkrijgen.

  Liked by 1 persoon

 4. Dream on A.K.K.

  Like

 5. De islam laat zich niet reformeren…snappen die domkoppen dat nog steeds niet??

  Liked by 1 persoon

 6. koddebeier // maart 12, 2019 om 17:11 //

  Als je denkt de islam te veranderen heb je een behoorlijke hersenafwijking !!

  Like

 7. edwin vissers // maart 12, 2019 om 18:03 //

  als gelovige wens ik graag veel new age christenen de dood .en Hell

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s