Nieuw

Der Spiegel: Slechts drie daders van de massaverkrachting met Oud- en Nieuw in Keulen zijn bestraft

Het strafrechtelijk onderzoek van de Keulse nieuwjaarsavond 2015 heeft een ontnuchterend resultaat opgeleverd. Meer dan 600 vrouwen meldden seksuele delicten, maar blijkbaar kon de rechterlijke macht slechts drie zedendelinquenten veroordelen.

Het strafrechtelijk onderzoek van de Keulse nieuwjaarsavond 2015 heeft een ontnuchterend resultaat opgeleverd. Hoewel meer dan 600 vrouwen seksuele misdrijven meldden, werden slechts drie seksuele delinquenten uiteindelijk veroordeeld door de rechterlijke macht, zoals de “Spiegel” maandag meldde met een verwijzing naar een lijst van de plaatselijke rechtbank van Keulen. Twee van deze drie zedendelinquenten zijn veroordeeld tot een proeftijd.

“Over het geheel genomen was het resultaat ontnuchterend”, vertelde hofwoordvoerder Wolfgang Schorn aan het tijdschrift. “De tumultueuze situatie op oudejaarsavond heeft geleid tot een moeilijke situatie van bewijsvoering. Het was dus nauwelijks mogelijk om concrete acties toe te wijzen aan individuele daders.

Na de massale aanvallen op vrouwen en diefstallen in de buurt van het hoofdstation van Keulen had het Openbaar Ministerie volgens het rapport 290 verdachten onderzocht, maar slechts 52 van hen werden in totaal 43 procedures ten laste gelegd. Volgens de rechtbank waren de verdachten voornamelijk Algerijnen, Marokkanen en Irakezen.

Van de 43 processen zijn er zes voorlopig opgeschort omdat de verblijfplaats van de verdachten niet kon worden vastgesteld. 37 processen werden beëindigd – vijf werden gedeeltelijk geseponeerd tegen omstandigheden, 32 werden afgesloten met veroordelingen.

In de meeste gevallen ging het om overvallen, diefstal en het in ontvangst nemen van gestolen goederen. De hoogste straf was voor een 30-jarige Algerijn die tot een jaar en elf maanden gevangenisstraf werd veroordeeld wegens roofoverval.

Bron:

„Spiegel“: Nur drei Sexualstraftäter aus Kölner Silvesternacht verurteilt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Trackback / Pingback

  1. Der Spiegel: Slechts drie daders van de massaverkrachting met Oud- en Nieuw in Keulen zijn bestraft | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s