Nieuw

Bulgarije: 55.000 zigeuners wachten op migratie naar Duitsland en Oostenrijk

Archieffoto van zigeunerkamp in Malmö. © News Øresund - Johan Wessman

Migratie- en veiligheidsdeskundigen richten zich momenteel vooral op de massale immigratie vanuit Afrika, Azië en het Midden-Oosten naar de Europese Unie. Ze zien over het hoofd dat honderdduizenden mensen op de Balkan nog steeds wachten om naar Midden-Europa te komen, met name Duitsland en Oostenrijk. In deze twee landen zijn de arbeidsmarkt en het sociale stelsel aantrekkelijk. Deze twee landen zijn bijzonder attractief voor de Roma, die vooral in de oostelijke EU-lidstaten Slowakije, Hongarije, Roemenië en Bulgarije wonen, alsook in Servië, dat momenteel nog geen deel uitmaakt van de EU.

Alleen al in de Bulgaarse stad Plovdiv zijn er momenteel 55.000 mensen die tot de etnische groep van de Roma behoren. Veel mensen uit deze etnische groep wonen al in Duitsland, maar ook in Oostenrijk. Nog veel meer mensen willen volgen om de bescheiden omstandigheden in Bulgarije achter zich te laten.

Roma: 255 euro minimumloon of 863 euro sociale uitkering?
Velen worden aangetrokken door de arbeidsmarkt en betere lonen in Midden-Europa, maar vele anderen zijn ook gretig op de aantrekkelijke sociale uitkeringen in Duitsland en Oostenrijk. Zo verdient een werknemer in Plovdiv bijvoorbeeld een minimumloon van 255 euro per maand voor het ophalen van afval, terwijl hij in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen 863,04 euro per maand ontvangt als sociale bijstand voor nietsdoen. Een Roma-koppel dat naar Wenen emigreert, kan in Wenen 1.294,56 euro aan sociale uitkering per maand innen, en nog eens 233,02 euro per kind. Dit zijn aantrekkelijke aanbiedingen, vooral voor Roma, om hun levenscentrum naar Oostenrijk te verhuizen.

De Roma in Bulgarije zijn echter niet de enige potentiële immigranten die naar Oostenrijk willen komen voor aantrekkelijke sociale voordelen. Ook 70.000 van hun broeders en zusters in West-Oekraïne hebben hun blik reeds gretig naar Midden-Europa gericht als een land van melk en honing voor migranten, en zouden graag naar Duitsland en Oostenrijk willen emigreren.

Bron:

Bulgarien: 55.000 Roma warten auf Migration nach Deutschland und Österreich

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Trackback / Pingback

  1. Bulgarije: 55.000 zigeuners wachten op migratie naar Duitsland en Oostenrijk | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s