Nieuw

Wooncontainers staan leeg – Duitse stad bouwt liever miljoenen verslindende nieuwbouw voor asielzoekers

vluchtelingenvilla - foto ter illustratie

Onder de noemer duurzaamheid heeft de stad Burgwedel een tweede grootschalig woongebouw voor vluchtelingen gebouwd, dat op de lange termijn beschikbaar zal zijn voor sociale huurders.

Het is een chique nieuwbouw van rood-blauw gevlamde klinker. “Ik zou ook hierheen verhuizen,” zegt een Engenserin bij de afspraak op de locatie. Vierkante dakkapellen boven de voordeuren – groot genoeg om er in te staan – zijn het kenmerk van het halfvrijstaande huis dat de stad Burgwedel aan de oostelijke rand van het dorp heeft opgetrokken.

Dit weekend verhuizen twee Syrische gezinnen met elk vier kinderen, waarvan het contract voor hun appartementen in Großburgwedel die door de stad gehuurd worden aan het einde van de maand afloopt. De administratie verplaatst hen daarom naar het nieuwe gebouw aan de Kiebitzweg. “Zij zullen hier geïntegreerd worden”, belooft de plaatselijke burgemeester van Engens, Friedhelm Stein, die zelf aan voortvluchtigen heeft verhuurd. Zijn gemeentegenoot Joachim Schrader, die ook betrokken is bij de zorg voor een gezin van immigranten uit Engensen, heeft evenveel vertrouwen.

Ontworpen voor later gebruik als huurappartementen (als het volledig uitgewoond is)
De nieuwe halfvrijstaande woning met eenvoudige functionele uitrusting heeft twee keer 110 vierkante meter woonoppervlak inclusief de verbouwde zolder. Het gebouw kostte ongeveer 480.000 euro, de grond niet meegerekend. “Architect Hans-Jürgen Lukanz legt de bezoeker uit dat de jaloezieën voor de warmte-isolatie in de zomer en de condensatieketel en het warmteterugwinningssysteem als percentage van de alternatieve energieën verplicht zijn.

De solide nieuwe bouwstandaard heeft een achtergrond die burgemeester Axel Düker beschrijft als “duurzaamheid”. De stad bouwt zelf in plaats van te huren. Als het nieuwe gebouw niet langer nodig is als onderkomen voor vluchtelingen, moet het het aanbod van dringend noodzakelijke sociale woningen verbeteren. Hetzelfde geldt voor de 1,3 miljoen euro zesgezinswoning aan de Wallstrasse in Kleinbrugwedel, die in mei 2017 in gebruik is genomen.

Voorlopig geen nieuwe stedelijke gebouwen meer
Oorspronkelijk wilde de stad nog een meergezinswoning bouwen op de voormalige speelplaats aan de Heierdrift in Wettmar. Door een gebrek aan acute vraag en het feit dat de bouwautoriteit zich volledig bezighoudt met de bouwplaatsen van de school, legt Düker uit dat ze daar voorlopig van hebben afgezien. Ook van een nieuwe ontwikkeling van het pand achter de werven, waarop vroeger noodwoningen stonden, is op dit moment geen sprake meer.

Burgwedel geeft de voorkeur aan decentrale huisvesting in huurwoningen en enkele gemeenschapsaccommodaties. Als noodreservaat zijn 30 tot nu toe ongebruikte wooncontainers, waarin tot 90 personen konden worden ondergebracht, nog een jaar lang klaar voor bewoning aan de rand van de Fuhrberg. De regio Hannover betaalt hiervoor 150.000 euro huur.

Bron:

Zwei syrische Familien ziehen ins neue Doppelhaus 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Trackback / Pingback

  1. Wooncontainers staan leeg – Duitse stad bouwt liever miljoenen verslindende nieuwbouw voor asielzoekers – MISSCHIEN MOGEN DE AUTOCHTONE DUITSERS IN DIE WOONCONTAINERS ALS ZE DE HUUR VAN HUN EIGEN WONING NIET MEER KUNNEN BETALEN… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s