Nieuw

Wie had dat gedacht? Buitenlanders ontvangen geld voor hun vertrek – en komen onmiddellijk terug

Om de beslissing om terug te keren en het Duitse land van melk en honing te verlaten te vergemakkelijken, krijgen buitenlanders die verplicht zijn het land te verlaten (die noch aanspraak op asiel, noch het recht op verblijf hebben), geld (hulp bij terugkeer) van de staat.

Dit past echter niet bij de ongecontroleerde grenzen en open welkomstdeuren, waardoor illegale immigranten die een paar dagen in hun thuisland hebben doorgebracht – bij wijze van spreken op bezoek – terug het sociale paradijs inlopen om de draaimolen weer in beweging te zetten om de financiële zegeningen te verzamelen.

Wat Duitsland nodig heeft, is een cultuur van afscheid en repatriëring, en dat consequent, ondubbelzinnig en zonder nieuwe stimulansen te creëren.

Hamburger Abendblatt.de meldt:
Zij ontvingen geld van de staat om Duitsland vrijwillig te verlaten – maar werden weer enige tijd later weer in Hamburg geregistreerd: In 2018 werden in totaal 62 buitenlanders door de autoriteiten opnieuw geregistreerd, ondanks een zogenaamde terugkeersubsidie. Dit werd geantwoord op vragen van het CDU-parlementslid Dennis Gladiator, dat werd voorgelegd aan het Abendblatt.

De betroffenen zijn 28 Macedoniërs, 18 Albanezen, vijf Bosniërs, twee Iraniërs en twee Serviërs, alsmede personen uit Afghanistan, Irak en andere landen. De vraagsteller bekritiseert de eerdere praktijk: “Het asielrecht moet consequent worden gehandhaafd. Al met al moeten uitzettingen krachtiger worden nagestreefd en heruitzettingen worden voorkomen”.

Alles moet in het werk worden gesteld om het geld terug te krijgen dat is betaald bij vrijwillige terugkeer en de daaropvolgende terugkeer. In de nieuwe reactie van de Senaat wordt benadrukt dat in geval van wedertoelating na uitzetting, de betrokkene een “kostenschuldenaar” is en er pogingen worden ondernomen om dit bedrag terug te vorderen.

Bron:

Wer hätte das gedacht? Ausländer erhalten Geld für Ausreise – und kommen postwendend wieder

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Wie had dat gedacht? Buitenlanders ontvangen geld voor hun vertrek – en komen onmiddellijk terug

  1. Tja, ze komen alleen maar voor het geld…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s