Nieuw

Verenigde Naties: Hoogste kinderbeschermer veroordeeld voor verkrachting van kinderen

Peter Newell, de hoogste vertegenwoordiger van de kinderrechtenorganisatie van de VN en vooraanstaand activist voor kinderrechten bij UNICEF, werd in januari veroordeeld tot zes jaar en acht maanden gevangenisstraf in vijf gevallen van verkrachting en misbruik van kinderen in Groot-Brittannië. Het vonnis werd echter pas vorige week bekend. De misdaden vonden plaats in de jaren zestig en werden pas in 2016 openbaar.

Hoogste ambten – grote invloed

De 77-jarige VN-ambtenaar stond bekend om zijn campagnes tegen slaan in het gezicht als een educatieve maatregel en voor de bescherming van kinderen tegen geweld. Hij was onderzoekscoördinator voor de Commissie voor kinderen en geweld en was betrokken bij het UNICEF-handboek voor het Verdrag inzake de rechten van het kind, dat in 1998 in Genève werd gelanceerd.

Dit laatste omvat advies voor volwassenen over hoe ervoor te zorgen dat kinderen nooit fysiek of mentaal onteigend worden zonder hun “toestemming”. Het handboek was voor de toonaangevende mensenrechtenorganisatie van de EU ook aanleiding om in 2015 bij de Raad van Europa een klacht in te dienen tegen Frankrijk en zes andere EU-landen wegens het niet invoeren van een expliciet wettelijk verbod op het slaan van kinderen.

Preken van water en drinken van wijn

Terwijl Newell in het openbaar kritiek had op alle geweld tegen kinderen, kende hij in zijn privéleven geen remmingen en vergreep hij zich aan kleine jongens.

Tekstpassages uit zijn UNICEF-handboek suggereren dat hij zich terdege bewust was van de gevolgen van zijn daden. Dat staat er:

Uit onderzoek blijkt dat alle vormen van geweld, met inbegrip van seksueel misbruik en seksuele uitbuiting, op korte en lange termijn ernstige gevolgen kunnen hebben voor de ontwikkeling van kinderen.

Ontslag na blootstelling

Nadat de beschuldigingen van kindermishandeling en zijn arrestatie bekend werden, nam Peter Newell met onmiddellijke ingang ontslag als coördinator van de liefdadigheidsaanpak voor kinderen, een door de VN gesteunde organisatie voor de bescherming van kinderen over de hele wereld.

Al in 2017 werd bekend dat ongeveer 60.000 kinderen in Haïti waren verkracht door VN-medewerkers. Al in 2017 bevestigde het persbureau Associated Press dat werknemers van de Verenigde Naties in de afgelopen twaalf jaar ongeveer 2.000 keer in verband werden gebracht met seksueel geweld tegen minderjarigen.

Bron:

UNO: Höchster Kinderschützer wegen Vergewaltigung von Kindern verurteilt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on Verenigde Naties: Hoogste kinderbeschermer veroordeeld voor verkrachting van kinderen

1 Trackback / Pingback

  1. Verenigde Naties: Hoogste kinderbeschermer veroordeeld voor verkrachting van kinderen | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s