Nieuw

Denemarken: Somaliërs worden acht keer zo vaak veroordeeld voor gewelddadige criminaliteit als Denen

In Denemarken worden gedetailleerde statistieken samengesteld van wie er in het land misdaden pleegt. Uit nieuwe cijfers blijkt dat mannen met een Somalische achtergrond acht keer zo vaak worden veroordeeld voor gewelddadige misdrijven als mannen met een Deense achtergrond.

In 2007 hadden Deense politici een rapport besteld bij de Deense evenknie van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS),  (Danmarks Statistikk (DST) om inzicht te krijgen in de voortgang van de integratie in het land. Het rapport behandelt in detail verschillende onderdelen, waaronder arbeidsmarkt-, onderwijs- en misdaadstatistieken. DST stelt dat het rapport zeer gewild en populair is in het publieke debat in het land.

De Deense overheid is dan ook elk jaar doorgegaan met het produceren van het betreffende rapport en onlangs werd de twaalfde editie gepubliceerd. Het schetst de achtergrond van de daders en behandelt alles, van in het buitenland geboren immigranten tot immigranten van de derde generatie.

In het nieuwe rapport is onder andere te zien dat mannen met een Somalische achtergrond acht keer zo vaak worden veroordeeld voor gewelddadige criminaliteit als mannen met een Deense achtergrond. Hier (PDF) vindt u het hele verslag.

Bron:

Danmark: Somalier döms för våldsbrott åtta gånger så ofta som danskar
Sjokktallene som ikke publiseres i Norge

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Denemarken: Somaliërs worden acht keer zo vaak veroordeeld voor gewelddadige criminaliteit als Denen

  1. Fransdo // maart 11, 2019 om 19:28 //

    Dan zullen er ook wel acht keer zo veel Somaliërs wonen in Denemarken dan Denen toch ….?

    Want als dat niet zo is en er op elke 100 Denen 1 Somaliër woont die bij elkaar echter dan wel 8 X zo veel in de misdaadstatistieken voorkomen dan ies raciesme. Gratiesj!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s