Nieuw

Bart Staes (Groen): ‘Geld bijdrukken om het klimaat te redden, waarom niet?’

Bart Staes, Europees Parlementslid voor Groen, pleit ervoor om te investeren in klimaatbeleid door geld bij te drukken. ‘We hebben dat gedaan om de banken te redden. We moeten dat ook doen om het klimaat te redden’, zegt hij in gesprek met De Zondag.

‘De Rekenkamer zegt dat we jaarlijks 1,115 miljard euro nodig hebben. Dat kan’, zegt Staes. ‘We hoeven daarom geen aanslag te plegen op de overheidsbegrotingen. Waarom creëren we geen Europese Klimaatbank? Die kan met dat geld investeringen financieren én burgers en ondernemingen voorzien van renteloze leningen. Het geld is er, hoor.’

Knack >>

Het geld is er niet alleen, het is ook nog eens gratis. Gewoon printen die handel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Bart Staes (Groen): ‘Geld bijdrukken om het klimaat te redden, waarom niet?’

  1. Hoezo het klimaat redden….? Je denkt toch niet dat zo’n zielig klein landje als Nederland het klimaat kan redden. Wtf heeft deze gast liggen roken? Manman wat een simpel zooitje hebben we aan het roer staan hierzo?

    Liked by 2 people

  2. Tja…en dan krijg je de geldontwaarding….

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s