Nieuw

Amazon verbiedt Tommy Robinson’s boek “Mohammed’s Koran”

In de lange rij aanvallen tegen Tommy Robinson volgt nu de volgende. Plotseling vindt de e-commerce site Amazon dat een boek dat bijna twee jaar geleden door Robinson is uitgebracht een “ongepaste inhoud” heeft. Robinson reageert door de beslissing van Amazon te vergelijken met de zuivering van boeken die in nazi-Duitsland waren.

Al eerder is van de Britse burgerjournalist Tommy Robinson door onder andere Twitter, Facebook en Instagram zijn gebruikersaccounts permanent verwijderd. Naast deze beperkingen van de vrijheid van meningsuiting, die volgden op een onthulling over de BBC, wordt Robinson ook geconfronteerd met dreigementen van vervolging in verband met zijn burgerjournalistieke activiteiten.

In het kielzog hiervan bevindt zich plotseling de Amerikaanse e-commerce site Amazon, die van mening is dat Robinson’s boek “Mohammed’s Quran: Why Muslims Kill for Islam”, dat hij samen schreef met Peter McLoughlin, een “ongepaste inhoud” heeft. Amazon realiseert zich dit nu pas, ook al werd het boek op 31 juli 2017 gepubliceerd.

“Herinneringen aan nazi-Duitsland”.
Robinson heeft daarop gereageerd door media en bedrijven als Amazon te beschuldigen van censuur. Hij vergelijkt de beslissing van Amazon om het boek te verwijderen met wat er in nazi-Duitsland gebeurde, waar boeken van universiteiten en bibliotheken in beslag werden genomen en vervolgens werden verbrand.

– Kunt u een leerboek over de islam noemen dat door Amazon is verboden? Mein Kampf wordt verkocht bij Amazon, maar ook terroristische handleidingen zoals “The Anarchist Cookbook”, zegt Robinson.

“Gewoon medegedeeld wat anderen hebben gezegd”
Het doel van het boek is, volgens Robinson, het breken van de welbekende bewering en vaststelling van religieuze moslimvertegenwoordigers dat de islam een “religie van de vrede” is. Robinson wijst erop dat het boek geen eigen meningen bevat, hij communiceert alleen wat anderen al eeuwenlang over de islam zeggen.

Hieronder vertelt Robinson over het boek dat door Amazon nu na twee jaar van verkoop als “ongepast” wordt bestempeld.

Toppolitici sporen YouTube aan om Robinson af te sluiten
De socialistische Britse vice-fractievoorzitter Tom Watson van Labour heeft er bij YouTube op aangedrongen om Robinson, net zoals Twitter, Facebook en Instagram, permanent te verwijderen en het gebruik van het platform te verbieden. YouTube heeft dit tot nu toe geweigerd.

Nu heeft de Britse conservatieve minister van Cultuur Jeremy Wright ook ingestemd met de oproep en vraagt YouTube om zijn beslissing te heroverwegen. Volgens Wright is er een grens aan de vrijheid van meningsuiting.

Bron:

Amazon bans book on the Koran co-authored by Tommy Robinson after the EDL founder was taken off Facebook, Twitter and Instagram
Amazon förbjuder Tommy Robinsons bok ”Mohammed’s Koran”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Amazon verbiedt Tommy Robinson’s boek “Mohammed’s Koran”

 1. Fransdo // maart 10, 2019 om 16:01 //

  Afschuwelijk! Het is godsgeklaagd dat dit gebeurt. En Jeremy White, de enige grens aan de vrijheid van meningsuiting is het oproepen tot geweld. Dus in plaats van het boek van Tommy Robinson zouden jullie de Koran zelf moeten verbieden.

  Maar de krankzinnigheid heeft hier ook in Nederland toegeslagen. Ik ben even op zoek gegaan naar het boek maar ook bij onze eigen Bol.com is het uit de schappen gehaald. https://www.bol.com/nl/p/mohammed-s-koran/9200000080438190/

  Dus ook de democratie en vrijheid van meningsuiting in Nederland staat nu onderdruk en op losse schroeven.

  Ik ga even een briefje sturen naar de PVV want ik vind dat dit niet moet kunnen in Nederland.

  Liked by 2 people

 2. antiislamnu // maart 10, 2019 om 18:55 //

  Als iedereen die hier tegen is Amazon en bol.com boycotten dan doe in ieder geval iets hoe klein ook.
  Maar ja mensen vergeten snel niet zolang geleden was men boos op Erdogan en nu gaat men weer massaal naar Turkije op vakantie omdat het zo goedkoop is
  Zo schiet het niet op getuigd van weinig karakter.
  https://www.hartvannederland.nl/top-nieuws/2017/nederlander-laat-turkije-links-liggen-als-vakantiebestemming/

  Like

 3. KNETTERGEK // maart 11, 2019 om 08:31 //

  Betere reclame is er niet want ik wil dat boek nu ook, en heb er wel wat voor over.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s