Nieuw

Salvini maakt korte metten met een migrantenkamp: Rijdt met bulldozers eroverheen

"Zoals beloofd, gaan we van woorden tot daden", zei de minister, terwijl bulldozers door het kamp ploegden.

Foto ter illustratie.

Honderden migranten werden woensdag uit een provisorisch migrantenkamp in Zuid-Italië gezet, waar verschillende dodelijke brandstichtingen hebben gewoed, aldus minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini.

“Zoals beloofd, gaan we van woorden tot daden”, zei Salvini, partijleider van de Liga, terwijl bulldozers onder toezicht van 600 politieagenten door de sloppenwijk San Ferdinando in Calabrië ploegden.

In het afgelopen jaar zijn vier asielzoekers in het kamp omgekomen door brandstichting of onopzettelijke branden om de bewoners warm te houden.

De dood in februari van Moussa Ba, een 29-jarige uit Senegal, wiens lichaam na een brand in een caravan werd gevonden, was voor de regering aanleiding om aan te kondigen dat het overvolle en vervuilde kamp zou worden afgebroken. San Ferdinando, dat aan de rand van de zuidelijke stad Rosarno ligt, was de thuisbasis van meer dan 1500 illegalen.

Sommige illegalen vertrokken nadat de regering had gezegd dat het kamp afgebroken zou worden. De ongeveer 900 laatsten verlieten hun hutten op dinsdagnacht of werden op woensdagochtend verplaatst. De prefectuur in Reggio Calabrië zei woensdag dat het alle maatregelen zou nemen die nodig zijn om te voorkomen dat het kamp – waar al enkele jaren 5000 illegalen verbleven – weer opbloeit.

Rosarno is berucht om zijn spanningen tussen illegalen, velen uit Afrika bezuiden de Sahara, en lokale bewoners, en is herhaaldelijk het toneel van botsingen geweest.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Salvini maakt korte metten met een migrantenkamp: Rijdt met bulldozers eroverheen

  1. Goed zo, Salvini!

    Liked by 1 persoon

  2. geitenpeter // maart 11, 2019 om 22:54 //

    goed zo salvini red je mooie land!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s