Nieuw

Orbán: Het zou kunnen blijken dat onze plaats niet in de EVP ligt

Foto: Viktor Orbán. © Kremlin (CCO Public Domain)

Minister-president Viktor Orbán vertelde Kossuth Radio op vrijdagmorgen dat de Hongaarse Fidesz binnen de Europese Volkspartij was “aangevallen door pro-migratiekrachten”.

– Er is geen compromis mogelijk over migratie en de bescherming van de christelijke cultuur, aldus Orbán.

De premier voegde eraan toe dat hij onlangs gesprekken heeft gevoerd met de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, en de voorzitter van de PPE-Fractie, Manfred Weber. Orbán benadrukte dat hij zondag naar Polen zou reizen om deel te nemen aan een viering ter gelegenheid van de verjaardag van het NAVO-lidmaatschap van Polen.

Orban zei dat hij de EVP wilde “veranderen, hervormen” zodat “het ook anti-migratiekrachten omvat”, maar zei dat “dit geschil zou kunnen aantonen dat onze plaats niet binnen de EVP maar daarbuiten ligt”.

– Als blijkt dat we een nieuw initiatief in Europa moeten lanceren, zullen we eerst over Polen praten, aldus Orbán, waarbij hij opmerkte dat de Poolse partij Recht en Rechtvaardigheid geen lid is van de EVP.

Orban kondigde ook aan dat de Poolse premier Mateusz Morawiecki de Hongaarse nationale feestdag op 15 maart in Boedapest zou toespreken.

Bron:

Orbán: Es könne sich noch herausstellen, dass unser Platz nicht in der EVP ist

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s