Nieuw

Italiaanse pro-migratiegroepen boos op Salvini – gebrek aan “winst” na bezuinigingen

Foto: Leider van de Italiaanse Lega Nord partij. Screenshot Rete 4

Activisten van pro-migratiegroepen in Italië die belast zijn met het beheer van opvangcentra voor asielzoekers klagen na de bezuinigingen waartoe minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini het initiatief had genomen over een gebrek aan “winst”.

Zij klagen ook dat de “kwaliteit” van hun dienstverlening aan migranten in het gedrang is gekomen.

Volgens Salvini werd het geld verspild aan migranten die waarschijnlijk toch geen vluchtelingenstatus zullen krijgen omdat minstens 70 procent van de migranten wordt afgewezen.

– Wie immigratie als een trog zag, is vanaf vandaag op dieet, aldus Salvini. Hij voegde eraan toe dat maffiagroepen en oplichters de financiering misbruikten om op migranten winst te maken en verkondigde dat “de gastvrijheid van de oprechte vrijwilligers zal blijven bestaan”.

Italiaanse maffiagroepen zouden betrokken zijn bij opvangcentra voor asielzoekers. In 2016 zijn er meldingen verricht over criminele groepen in Sicilië die overheidsgeld gebruiken om migranten te huisvesten en tegelijkertijd ondermaatse levensomstandigheden aanboden. Buitenlandse georganiseerde misdaadgroepen uit Noord-Afrikaanse landen zouden ook samenwerken met de Italiaanse maffia clans. Uit een rapport dat vorig jaar werd uitgebracht door de anti-maffia werkgroep van Italië bleek dat migratie een van de meest winstgevende bedrijven voor criminele organisaties was geworden.

De verenigingen die de opvangcentra voor migranten beheren, werden geconfronteerd met de kostenbesparende maatregel die de kosten van elke migrant heeft teruggebracht van 35 naar 20 euro per dag. De verenigingen hebben een open brief geschreven met de oproep om de bezuinigingen terug te draaien en ook dat het lesgeven van Italiaanse taal en psychiatrische zorg voor migranten met psychische problemen gefinancierd moet worden. Vanwege minder “bedrijfswinsten” zal het loon worden beïnvloed van degenen die in de migrantencentra werken, klagen ze.

Bron:

Italian rights groups complain about cuts to migrant funding

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Italiaanse pro-migratiegroepen boos op Salvini – gebrek aan “winst” na bezuinigingen

  1. trebor2110 // maart 9, 2019 om 21:40 //

    Like

  2. Fransdo // maart 9, 2019 om 22:31 //

    How low can anybody go? Is er ergens een ondergrens als je winst wilt maken op cultuurverrijkers? Dit is even laag als die NGO’s die mensensmokkel tot hoger doel hebben verheven.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s