Nieuw

In Rusland zal binnen twee decennia een derde moslim zijn

Moscow Cathedral Mosque

Ongeveer 30 procent van de Russische bevolking zal binnen 15 jaar de islam belijden, aldus de grootmoefti van Rusland.

Zoals de demografische ontwikkelingen in de Russische regio’s met een moslimmeerderheid laten zien – ook in de republieken van de noordelijke Kaukasus en de republiek Tatarstan – hebben moslims al de hoogste geboortecijfers van het land.

De Moscow Times meldt dat de stijging een weerspiegeling is van soortgelijke trends voor moslims wereldwijd. Volgens verschillende schattingen bedraagt de huidige moslimbevolking in Rusland tussen de 14 en 20 miljoen mensen, of tussen de 10 en 14 procent van de totale Russische bevolking van 146,8 miljoen in 2018.

– Volgens deskundigen zal de Russische moslimbevolking in 15 jaar tijd toenemen tot 30 procent. De veranderende demografie betekent dat tientallen nieuwe moskeeën in de grootste steden van Rusland moeten worden gebouwd, zegt Ravil Gainutdin, voorzitter van de Raad van Moefti’s, een religieuze groepering die de Russische moslimgemeenschap vertegenwoordigt.

De aartspriester Dmitry Smirnov, een geestelijke in de Orthodoxe Kerk van Rusland, zeg dat de voorspelling van Gainutdin correct was en voorspelde dat “in 2050 er geen Russen meer zijn”. “Het is te laat,” vertelde hij de radiozender Govorit Moskva toen hem werd gevraagd of hij dacht dat de huidige demografische trend kon worden omgekeerd.

De islam in Rusland is de op één na meest beleden religie van het land. Volgens een landelijk onderzoek dat in 2012 werd uitgevoerd, telde de moslims in Rusland 9,4 miljoen of 6,5 procent van de totale bevolking.

De populaties van twee Russische autonome republieken met een islamitische meerderheid werden echter niet in kaart gebracht vanwege de sociale onrust in die tijd, namelijk Tsjetsjenië en Ingoesjetië die samen bijna 2 miljoen inwoners telt, waardoor het totale aantal moslims mogelijk groter is.

De islam wordt gesubsidieerd door de Russische overheid. De positie van de islam als een belangrijke Russische religie, naast het orthodoxe christendom, dateert uit de tijd van Catherine de Grote, die islamitische geestelijken en geleerden sponsorde via de Orenburgse Assemblee.

Volgens de Russische volkstelling van 2010 telt Moskou minder dan 300.000 permanente inwoners met een moslimachtergrond, terwijl sommige schattingen suggereren dat Moskou ongeveer 1 miljoen moslimbewoners en tot 1,5 miljoen meer moslimmigrantenwerkers telt.

De stad heeft het oprichten van vier moskeeën toegestaan. De burgemeester van Moskou beweert dat vier moskeeën voldoende zijn voor de bevolking. De economie van de stad “zou niet zonder hen kunnen”, zei hij. Er zijn momenteel 4 moskeeën in Moskou en 8000 in heel Rusland.

Bron:

Russia will be a third Muslim within two decades

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on In Rusland zal binnen twee decennia een derde moslim zijn

 1. Fransdo // maart 9, 2019 om 22:36 //

  8000 moskeeën? Woow, daar gaat iets goed mis.

  Like

 2. syberspees // maart 9, 2019 om 23:00 //

  Damn! This is kut

  Like

 3. Jaantje // maart 10, 2019 om 03:16 //

  Daar ook al zoveel? niet om blij van te worden..vluchten kan niet meer.

  Like

 4. Maar in Rusland (of in China) hoeven de moslims echies niks uit te vreten. Heb je de politie van daar weleens tegen vluchtelingen bezig gezien? Bij ons zijn politie en rechters linkse zakken, die vluchteingen als helden vereren ipv ze aan te pakken. Moslims hebben alleen respect voor geweld

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s