Nieuw

Christelijke basiliek in moslimstadsdeel Parijs zwaar beschadigd

Basiliek van Saint-Denis, Kapel van de H. Maagd (wikipedia)

De meer dan 800 jaar oude basiliek van Saint-Denis in Frankrijk werd deze week zwaar vernield, met vandalen die glas-in-loodramen braken en het bijna 200 jaar oude orgel ernstig beschadigden.

De vernieling werd op zondagochtend ontdekt door de organist van de basiliek, die ontdekte dat de motor van het orgel beschadigd was, samen met andere onderdelen van het massieve instrument, ontworpen tussen 1834 en 1841, zo meldt Le Parisien.

Saadia Tamelikecht, hoofd van de departementale eenheid architectuur en erfgoed van de shariazone Seine-Saint-Denis, zei dat de schade aan het instrument, dat in Frankrijk als historisch monument van betekenis is erkend, groot was.

Bron:

Christian Basilica in Paris No-Go Suburbs Heavily Vandalised

Vorige maand werden er in Frankrijk – negen kerken aangevallen in elf dagen, terwijl Nederland moskeeën beveiligt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on Christelijke basiliek in moslimstadsdeel Parijs zwaar beschadigd

 1. Heeft macron hier ook nog iets op te zeggen of is hij dan “niet thuis”, ik denk het laatste

  Like

 2. vangie1206j // maart 10, 2019 om 03:15 //

  In Sylo Mindenao Filipijnen hebben een islam zelfmoord koppel zich opgeblazen 1 in de katholieke kerk en 1 buiten voor de ingang met circa 25 doden en enorme schade aan het gebouw.
  En dit soort monsters worden in Europa met open armen ontvangen met levenslang gratis wonen op kosten van de belasting betaler
  En owee als die belasting betaler er iets van durft te zeggen of klagen dan zijn de linkse rapen echt gaar.

  Like

 3. moeten wij doen een mokee vernielen, krijgen we 20 jaar gevangenis straf als zij onze kerken aanvallen is het 1 dag papier prikken wat ze zullen weigeren

  Like

 4. Het stopt niet vanzelf.

  Like

 5. Uhhhh….wie zou dat nou gedaan hebben? Ze vernielen de kerken uit haat en uit angst.Maar het zijn niet de eerste; in de afgelopen 2 jaar is er aan kerken ook veel vernield in nederland. vergeet niet de honderden kerken in Irak en Iran en Syrie die vernield en geplunderd zijn. Vergeet niet de meer dan 500 antieke kleine kerkjes op Cyprus. Vergeet niet de kerken in Egypte .vegeet niet de kerken in Armenie.

  Als dat bij mij in de buurt zou gebeuren, zou ik met anderen twee moskeetjes opblazen of platbranden.

  Like

 6. Dit is heiligschennis en vernietiging van ons culturele erfgoed door de barbaren die hier zijn binnengelaten door die linkse idioten…schande!

  Like

 7. crystal music // maart 11, 2019 om 23:08 //

  ik word er moedeloos van en dat gebeurt niet gauw bij mij maar wanneer gaan we terugvechten mannen van europa?????ps ik ben een vrouw maar wil dan best meevechten!!Voor het goede doel!KOM OP!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Christelijke basiliek in moslimstadsdeel Parijs zwaar beschadigd – HET IS TIJD OM DE MEGALOMANE ACTIES ZOALS O.A. MAROKKO MOSKEE – NIET TE BESCHADIGEN – MAAR VOLKOMEN TE VAPORISEREN.  1E TARGET:  TEMPELBERG BEZOEDELING | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s