Nieuw

‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’

windmolen op biodiesel, foto via wereld natuurbestrijdingsfonds

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s op benzine, maar ze wel heel veel kilometers rijden voordat het zover is.

Het zogeheten omslagpunt ligt veel hoger dan gedacht. Dat blijkt uit berekeningen van hoogleraar Damien Ernst van de universiteit van Luik.

AD >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

2 Comments on ‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’

  1. Jack vanderVeen // maart 9, 2019 om 01:00 //

    En wat nog niet eens in deze berekening wordt meegenomen is, dat Jan Modaal (JaM) nogeens een jaar lang moet ploeteren, dus extra CO² uitstoten en andere tering verontreiniging, dat daarvoor logistiek in stand dient te worden gehouden etc etc. Dus maak van die 700k maar 800k.

    Like

  2. c.kater // maart 9, 2019 om 13:40 //

    tegen die tijd is de auto tot op de draad versleten en ben je op z’n minst aan je derde akkupak bezig (iedere 300km laden en dat max 1000x = 300.000km). nog meer “voordelen”???

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s