Nieuw

De EU-despoten mobiliseren zich voor de verkiezingen tegen de nationalisten

"niet alleen gericht op het tegenhouden van populisten of nationalisten, maar ook op het doorbreken van de huidige status-quo en stagnatie die verhindert dat EU ambtenaren top-down hervormingen opleggen aan elke lidstaat"

Guy Verhofstadt. Foto: Superbenjamin (CC BY-SA 3.0).

Het EU-kalifaat is bang voor het groeiende nationalisme in Europa. De komende EU-verkiezingen is de “laatste kans” voor de EU om alle macht over te dragen aan het inclusieve en “democratische” bestuur van Brussel, aldus Guy Verhofstadt, lid van het Europees Parlement.

Guy Verhofstadt is al tien jaar de leider van de EU-parlementsgroep Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa (ALDE), waar ook de de VVD en D66 zitten, en zegt dat de EU-verkiezingen van dit jaar de “laatste kans” is om het populisme te doden.

Verhofstadt is daarom van mening dat het beleid dat populair is bij de bevolking bestreden moet worden. In plaats daarvan wil hij dat het supranationale EU-project de greep op kleine natiestaten versterkt.

Hij roept op tot een hervorming om de soevereiniteitsbeginselen van de afzonderlijke lidstaten te vernietigen, zodat de lokale macht kan worden overgedragen aan Brussel.

In een interview dat Verhofstadt – tevens EU’s Brexit-moordenaar – dinsdag gaf aan vijf grote Europese tijdschriften, steunde hij de Franse globalistische bankierspresident Emmanuel Macron, die eerder deze week zijn visie voor een federale EU-Superstaat zoals de Verenigde Staten presenteerde.

Europa en Afrika moeten fuseren
De visie van Verhofstadt is een extreem liberale progressieve superstaat. Net als bijvoorbeeld Macron gelooft Verhofstadt dat Europa niet zal overleven zonder Afrika.

“Een centristische, pro-Europese hervormingsgezinde politieke kracht” moet na de verkiezingen in mei aan de macht komen, aldus Verhofstadt. Hij is van mening dat Emmanuel Macron’s eis voor een “heropleving van Europa” een van de “belangrijkste referentiepunten” moet worden voor politici die naar dezelfde richting streven.

“De unie die [de Franse president] voor ogen heeft, is een Europa dat op eigen benen kan staan, in een wereld van grote mogendheden waarin de EU-landen niet in staat zouden zijn om hun eigen belangen en levenswijze zelf te beschermen”, aldus Verhofstadt.

“Niets duurt eeuwig”, wijst hij erop, en zonder een supranationale overname zal een populistische “nachtmerrie werkelijkheid worden”.

EU-leger, top-down immigratie en “Europees aangepast internet”
De supranationale overname betekent het streven naar de oprichting van een EU-leger, de controle over de nationale staatsgrenzen, immigratie, een grootschalig energiebeleid en het organiseren van het internet op een manier die “bij Europa past”. Dergelijke acties zijn “niet alleen gericht op het tegenhouden van populisten of nationalisten, maar ook op het doorbreken van de huidige status-quo en stagnatie die verhindert dat EU ambtenaren top-down hervormingen opleggen aan elke lidstaat”, zei hij.

Verhofstadt verwerpt de overtuiging dat de Europese federalisering zou kunnen worden vertraagd, of dat een bepaald aspect van de nationale zelfbeschikking zou kunnen worden hersteld, omdat een dergelijke zelfbeschikking “vast loopt in het verleden”. Dergelijke ideeën zijn in lijn met de “rechtse vijanden”, zegt Verhofstadt.

Europa moet “gereinigd worden van haat”
Hij beweert dat nationalistische en populistische opvattingen door het internet zijn toegenomen, dat “sociale media worden gebruikt voor politiek en electoraal misbruik zoals leugens, haatdragende taal en andere manipulaties”. Daarom gelooft hij, net als Macron, dat het internet moet worden “gezuiverd van haat”.

Een andere reden voor het ontstaan van nationalisme in verschillende Europese landen is “een gebrek aan moed” in het Brusselse regeringsapparaat om sancties uit te vaardigen, populistische conservatieve leiders, zoals de Hongaarse premier Viktor Orbán, te straffen en uit te sluiten, vindt hij.

Er moet een enorme consumentenmarkt worden gecreëerd
Guy Verhofstadt wil een “Euro-Afrikaanse economische ruimte” creëren, zoals hij vorige week tijdens een EU-conferentie zei.

LEES MEER: Guy Verhofstadt wil Europa cadeau doen aan Afrika

Een dergelijke fusie van Europa en Afrika zou volgens hem een “enorm potentieel” hebben dat “tot in China” zou kunnen “meten” in termen van het aantal consumenten op de markt.

Let’s create a single Euro-African economic area. It would have an enormous potential that remains untapped: 1.5 billion consumers, 20 trillion in value, able to rival with China. #ALDEPAC pic.twitter.com/XnE1d4yq3P

– Guy Verhofstadt (@guyverhofstadt) 1 mars 2019

Bron:

EU Elections ‘Last Chance to End Nationalist Nightmare’ – Verhofstadt
Twitter/Guy Verhofstadt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on De EU-despoten mobiliseren zich voor de verkiezingen tegen de nationalisten

 1. koddebeier // maart 8, 2019 om 14:43 //

  Komen ooit nog van dat tuig af ???

  Liked by 1 persoon

 2. Waarom zou je een beleid dat populair is bij de bevolking gaan bestrijden. In het kader van Democratie is het juist belangrijk om op de koers, van voorkeuren van de bevolking, door te varen. Maargoed zoiets begrijpen wij als realisten (lees populisten) niet.

  Liked by 1 persoon

 3. Wanneer laat die griezel zijn tanden eens opknappen?
  Volgens mij kan er een hele stalling in parkeren

  Like

 4. Arminius // maart 8, 2019 om 15:34 //

  Euro-Afrikaanse economische ruimte en hoe zit het dan met de CO2 uitstoot van deze superstaat stelletje eurofanaten?

  Like

 5. vonpuffelen // maart 8, 2019 om 16:31 //

  Dit verrot jezuieten fietsenrek lult alleen maar hardop wat zijn handlers hem zachtjens influisteren.
  Zelf heeft het geen enkele mening.

  Liked by 1 persoon

 6. Is 10 jaar te lang net als al die andere gore zakkenvullers. Hoeveel zouden we er kunnen aan klagen vanwege fraude, pedofilie, kinderporno, overmatig drugs gebruik en ga zo maar door. Je moet alleen de middelen hebben om zo diep te graven.
  Maar ik maak de mensen op forums zo warm mogelijk om anti Europa te stemmen. Of het helpt durf ik niet te zeggen. Maar van dit Europa moeten we af en helemaal opnieuw beginnen als een echte democratie.

  Like

 7. antiislamnu // maart 8, 2019 om 23:59 //

  Like

 8. Schiet m de ruimte in…!

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. De EU-despoten mobiliseren zich voor de verkiezingen tegen de nationalisten – WILLEN EEN EU SUPERSTAAT MET AFRIKA!!! VERHOFSTADT EN MACRON e.a. WETEN PRECIEDS HOE DAT GEËFFECTUEERD KAN WORDEN… | toodlessss
 2. De EU-despoten mobiliseren zich voor de verkiezingen tegen de nationalisten – MACRON, VERHOFSTADT E.A. WETEN PRECIES HOE DAT GEËFFECTUEERD MOET WORDEN… | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s