Nieuw

Zwangere terrorist-eega dood na terroristische aanslag in gevangenis

Het penitentiair centrum van Alencon, in Conde-sur-Sarthe, in het noordwesten van Frankrijk, is een hoge beveiliging gevangenis. © Google Maps/Google Earth - jeremie lecru

Een zwangere vrouw is dood na een terroristische aanslag in een gevangenis in Frankrijk. De vrouw was getrouwd met een gedetineerde terrorist en werd doodgeschoten toen speciale politiekrachten de familiekamer bestormden die het echtpaar geoccupeerd had nadat ze cipiers hadden neergestoken. De misdaad kan in verband worden gebracht met de terroristische aanslag in Straatsburg in december, toen vijf mensen omkwamen en elf gewond raakten.

De islamistische terrorist Michael Chiolo werd in 2012 wegens ontvoering, marteling en moord op een 89-jarige Holocaust-overlevende in de Franse stad Montigny-les-Metz veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf.

Zijn zwangere vrouw Hanane Aboulhana is overleden na een terroristische aanslag op de Alencon-instelling in Normandië, schrijft The Sun.

Tijdens een bezoek aan de gevangenis van Alencon smokkelde Aboulhana een keramisch mes naar Chiolo. Daarna deed ze alsof ze ziek was. Toen bewakers arriveerden werden ze door Chiolo met het binnengesmokkelde mes aangevallen.

Een van de bewakers raakte gewond in de borstkas, de andere in het gezicht en op de rug. De bewakers worden verzorgd en geen van hen is in levensgevaar.

– Het was echt een moordaanslag. Er was overal bloed. De familiekamer was een oorlogsgebied, zegt een medewerker van het persbureau AFP.

Het echtpaar barricadeerde zichzelf tien uur lang voordat de speciale politiemacht de familiekamer bestormde. Tijdens de bestorming raakte Chiolo gewond, terwijl Aboulhana stierf aan de gevolgen van een schotwond.

Chiolo zat eerder gevangen met de IS-terrorist Cherif Chekatt, die op 11 december 2018 bij de terroristische aanslag op een kerstmarkt in Straatsburg vijf mensen heeft gedood en elf verwond.

Chekatt werd twee dagen na de aanslag door de Franse politie gedood en Heitz zegt dat zijn dood een motief voor de aanslag was.

– De twee mannen kenden elkaar goed en Chiolo wilde wraak nemen voor de dood van Chekatt, zegt Heitz.

Bron:

TERROR MRS DEAD Pregnant wife of jailed French ‘psychopath’ jihadi shot dead by terror cops after he stabbed two guards during conjugal visit

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8671 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s