Nieuw

Self-driving cars may be likelier to hit black people than white people

If you’re a person with dark skin, you may be more likely than your white friends to get hit by a self-driving car, according to a new study out of the Georgia Institute of Technology. That’s because automated vehicles may be better at detecting pedestrians with lighter skin tones.

The authors of the study started out with a simple question: How accurately do state-of-the-art object-detection models, like those used by self-driving cars, detect people from different demographic groups? To find out, they looked at a large dataset of images that contain pedestrians. They divided up the people using the Fitzpatrick scale, a system for classifying human skin tones from light to dark.

Vox >>

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (912 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Self-driving cars may be likelier to hit black people than white people

  1. Republikein // maart 7, 2019 om 11:20 //

    Witte tanden in een zwart gezicht is om ze ’s nachts op hun muil te kunnen slaan.
    Kan geen toeval zijn en goud blinkt.

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Self-driving cars may be likelier to hit black people than white people – DISCRIMINATIE PUR SANG | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s