Nieuw

Noorwegen: Somalische krijgt bijna drie jaar gevangenisstraf – omdat ze naar de islamitische staat “wilde” gaan

Toen NRK-journalist Eirik Veum IS-vrouwen in Syrië interviewde, waren het vooral vrouwen uit Zweden die wilden praten. Ze riskeren geen straf als ze terugkeren naar Zweden, terwijl er in Noorwegen zware straffen zullen worden opgelegd.

De laattijdige Zweedse wetgeving betekent dat weinig of geen van de zogeheten terugkerende IS-terroristen naar verwachting zullen worden veroordeeld  voor criminaliteit.

In plaats daarvan zal men proberen andere ‘maatregelen’ te nemen, zoals in Stockholm, waar de politici een “supporttelefoon” voor de terroristen in het leven riepen en nu ook naar hen gaan “bellen en brieven schrijven”.

Noorwegen heeft echter al lange tijd een anti-terrorisme wetgeving ingevoerd.

Dit werd gisteren in het SVT Aktuellt programma verteld door de Noorse NRK-journalist Eirik Veum, die IS-vrouwen in het gevangenenkamp in Syrië interviewde. In Noorwegen kan volgens hem negen jaar gevangenisstraf worden opgelegd als men alleen al in het IS “kalifaat” in Syrië aanwezig is geweest.

Hij vertelde ook over een lopende rechtszaak in Noorwegen.

– Deze week werd een 31-jarige vrouw met Somalische achtergrond, woonachtig in Noorwegen, veroordeeld tot twee jaar en negen maanden gevangenisstraf omdat ze naar Syrië wilde gaan. Ze kwam daar echter nooit.

Daarom laten vrouwen uit Zweden zich zonder probleem interviewen door Veum, meent hij, terwijl vrouwen uit Noorwegen wegbleven. De vrouwen uit Zweden wilden zelfs “graag geïnterviewd worden” en namen zelf contact op met het Noorse tv-team. De terroristen kunnen zonder enig risico van bestraffing naar Zweden teruggaan, zolang er geen concrete geweldshandeling  kan worden bewezen, terwijl ze in Noorwegen lange gevangenisstraffen riskeren alleen maar om daar te zijn geweest.

Bron:

Norges hårda lagar: Somalier får nästan tre års fängelse – för att hon “önskade” åka till Islamiska Staten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s