Nieuw

Italië op weg zelfverdediging met wapens mogelijk te maken

Het Italiaanse parlement heeft een wetshervorming goedgekeurd om zelfverdediging met wapens te vergemakkelijken. Met 373 stemmen voor en 104 stemmen tegen, bij twee stemonthoudingen, stemden de parlementsleden voor wijziging van de artikelen 52 en 55 van het Wetboek van Strafrecht.

Het wetsvoorstel is ingediend door de minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini en de minister van Openbaar Bestuur Giulia Bongiorno (beide Lega). Volgens de nieuwe verordening is het “altijd” proportioneel voor iemand om zich met geweld te verdedigen tegen indringers in zijn huis of bedrijf.

Tot nu toe moet zelfverdediging in Italië, net als in Duitsland, proportioneel zijn.

– Als ik een gemaskeerd iemand een meter voor me heb, moet ik volgens de huidige zelfverdedigingswet begrijpen of hij mij wil aanvallen, of het pistool echt is, of het mes geslepen is. Ik zeg het je: Als ik ’s nachts een gemaskeerd iemand op mijn kamer heb, dan sla ik toe. Als ik bang ben, ben ik legitiem om mezelf in mijn huis te verdedigen, verklaarde Salvini.

Critici waarschuwen voor “Wild West taferelen”
Critici waarschuwen voor “Wild West taferelen” in Italië, mocht de tweede kamer van het parlement akkoord gaan en de wet zoals gepland voor de EU-verkiezingen in werking treden.

– Als iemand mijn huis binnenkomt, mijn bezit binnendringt, heb ik het recht mijzelf te verdedigen – altijd en bovenal, rechtvaardigt Salvini zijn initiatief.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Italië op weg zelfverdediging met wapens mogelijk te maken

 1. Jean A. Houblon // maart 7, 2019 om 23:29 //

  Hierop volgen uiteraard GEEN Wild-West taferelen. In Amerika waar in veel staten verborgen wapendracht toegelaten is, worden precies met vergunde wapens nauwelijks misdaden bedreven…

  Liked by 2 people

 2. Als hier iemand binnendringt, zal ik hem zeker aanvallen…niet uit haat maar uit angst…is toch logisch?

  Liked by 1 persoon

 3. A.P. Douma. // maart 8, 2019 om 12:12 //

  Inbrekers eruit meppen? Met of zonder nieuwe wet wordt er hier in Italia nu ook al niet moeilijk over gedaan. De eigenaar/bewoner heeft altijd gelijk en geen crimineel die de kans krijgt aangifte te doen wegens dat toegepaste geweld.

  Like

 4. wakkere Joost // maart 8, 2019 om 23:57 //

  Als er bij mij een indringer binnendringt dan beroof ik hem. En
  houd hem is flink ondersteboven en schud al zijn centjes uit zijn
  zakken.
  En daarna oei joei joei.

  Like

 5. Daniel // maart 9, 2019 om 09:28 //

  Het begint…

  Liked by 1 persoon

 6. Denk eerder dat een inbreker wel eerst 2 x nadenkt alvorens ergens in te breken …daar de kans namelijk bestaat dat ie neergeschoten wordt groot is . Niks wild-west-taferelen , eerder een teruggang van inbraken , berovingen , verkrachtingen enz enz enz…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s