Nieuw

14 personen riskeren gevangenisstraf omdat ze de video over de IS-onthoofdingen in Marokko hebben verspreid

Foto: Links: Louisa Vesterager Jespersen (24). Midden: Maren Ueland (28). Rechts: De executie. Facebook.

14 Denen worden nu verdacht van criminaliteit wegens het verspreiden van de video waarin de wrede islamitische moorden op twee Scandinavische meisjes in Marokko in december te zien is.

De politie van Oost-Jutland heeft op haar website aangekondigd dat in totaal 14 personen van criminaliteit verdacht worden omdat zij in december de video met de zogeheten Marokko-moorden gedeeld hebben.

Het handelt zich om deze video:

De film laat zien hoe een van de meisjes door islamisten het hoofd wordt afgesneden. De verschrikkelijke beelden van de onthoofding van  de Scandinavische toeriste zorgde voor een schokgolf van afschuw in de westerse wereld. Het meisje in de video zou naar verluidt onder andere voor haar moeder geschreeuwd hebben terwijl ze levend haar hoofd werd afgesneden.

Twaalf van de personen die verdacht worden van het verspreiden van de film riskeren nu tot drie jaar gevangenisstraf, de andere twee tot twee jaar gevangenisstraf.

In Denemarken is het illegaal om dergelijke films te verspreiden.

Twee van de in totaal 15 verdachten zijn jonger dan 15 jaar en zes zijn jonger dan 18 jaar.

De personen zouden de video hebben verspreid via Facebook Messenger of andere sociale media.

– Van de 118 meldingen die we hebben ontvangen en beoordeeld, gaan we door met 14 zaken. De zaken zijn doorgestuurd naar de respectievelijke politieregio’s, die gisteren contact hebben opgenomen met de 14 personen die allemaal schuldig zijn aan het delen van de video, zegt politie-inspecteur Michael Kjeldgaard.

Bron:

14 personer sigtet for at dele Marokko-video

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

28 Comments on 14 personen riskeren gevangenisstraf omdat ze de video over de IS-onthoofdingen in Marokko hebben verspreid

 1. Frauke // maart 7, 2019 om 13:53 //

  Heden zij morgen wij ? Dit is geen ver van mijn bed show maar de verschrikkelijkste realiteit !
  https://touchentertainment.weebly.com/blog/graphic-pics-isis-behead-christian-children-horrific-pics-of-isis-atrocities

  Like

 2. De realiteit moet zoveel mogelijk verzwegen en zelfs bestraft worden, zodat men ongestoord deze afschuwelijke praktijken kan voortzetten . . .

  Like

 3. Waar is het RECHT om deze grieten ONVERDOOFT te slachten….. Waar zijn nu de dierenrechten. org om dit aan te klagen

  Like

 4. Waarom mag dit niet verspreid wordenzijn jullie bang dat wij de waarheid weten en dat iedereen dan rechts gaan stemmen of beschermen jullie die klootzakken ?

  Liked by 1 persoon

 5. Dat ze het maar verspreiden, zo verraden ze zichzelf…smerige moordenaars…en hopelijk gaat iedereen dan rechts stemmen; wij willen die rotzooi niet in ons land

  Like

 6. Willie // maart 7, 2019 om 16:04 //

  Het lijkt men wel verschrikkelijk voor de nabestaanden dat de hele wereld kan zien hoe bv je dochter de keel wordt door gesneden en wetende dat veel islammies hier van genieten. Dat zou een goede reden zijn om het te verbieden

  Like

 7. Laten we dan maar meteen alle nare berichtgeving verbieden waarin slachtoffers vallen omdat het de nabestaanden kan kwetsen, zoiets?

  Like

 8. Willie // maart 7, 2019 om 16:35 //

  Rommel misschien toestemming vragen aan de nabestaanden. Berichtgeving is nog wat anders dan een film waar je dochter gild en de keel wordt doorgesneden en waar iedereen naar zit te kijken.

  Like

 9. Nonsens, journalistiek hoort onaangenaam te zijn.
  Een streven waar wij van Fenixx graag aan voldoen.

  Liked by 1 persoon

 10. Willie // maart 7, 2019 om 17:09 //

  Rommel ook als je het je eigen dochter is.

  Like

 11. Juist dan.
  Iedereen zal het dan moeten weten.

  Like

 12. antiislamnu // maart 7, 2019 om 18:21 //

  Dit is gewoon het geloof van de pedofiel beschermen alles mag gezien of gezegd worden behalve als het om de islam gaat.

  Like

 13. syberspees // maart 7, 2019 om 22:02 //

  Ik vind dit echt walgelijk. En dat de linksmens dit nog afdoet als, ach het zijn mensen.
  Ik heb gekeken afvragende of ik dit wel wil zien. Toch meen ik: de waarheid boven alles.

  Like

 14. vangie1206j // maart 8, 2019 om 06:03 //

  Dit soort berichten en filmpjes moeten juist overal verspreid worden zodat iedereen te weten komt wat een verschrikking de islam is en hoe monsterlijk die beestachtige en respectloze aanhangers.

  Like

 15. Raf Moyet // maart 8, 2019 om 08:53 //

  Wie dit filmpje WOU zien heeft het zeker al gezien. Ik vind het dan ook ongepast om het in een nietsvermoedende tekst te plaatsen zonder zelfs een waarschuwing. Is dit in functie van er voor te zorgen dat we bang worden.. een onderdeel van het Kalergi-plan? Dat we om hulp gaan roepen en hopen het te vinden bij wie we nu haten? Ik overdrijf weer zeker…..

  Liked by 1 persoon

 16. MGTOW91 // maart 8, 2019 om 11:17 //

  Ik heb het filmpje gisteren voor het eerst gezien. Dat had ik een aantal maanden eerder al kunnen doen, maar toen wilde ik het niet zien, want een filmpje waarin te zien is hoe iemand onthoofd wordt, dat doet je wel wat. We hebben het hier over echte beelden.
  Wat ik hierover te zeggen heb, is dat “mensen” die tot dit soort dingen in staat zijn, geen menselijke wezens zijn.

  Like

 17. MGTOW91 // maart 8, 2019 om 11:51 //

  @Raf Moyet
  Je kan dat ongepast vinden, maar het is de waarheid die gezegd, en ja, zelfs getoond moet worden. Juist dat filmpje is het bewijs dat dit is gebeurd. Daarom dus dat ik gisteren toch besloten heb om dat filmpje wel te bekijken.
  En nu de islamisering steeds verder gaat, kan ik je alvast vertellen dat dit soort verschrikkingen vaker zullen voorkomen, zeker als mensen maar weg blijven kijken waardoor het Kwaad dat de islam heet, zelfs ongehinderd kan uitbreiden.

  Like

 18. Raf Moyett // maart 8, 2019 om 12:27 //

  Ik ben het volledig met u eens en alle middelen zijn nodig om de verdere islamisering zo veel als mogelijk tegen te houden al is het mijn inziens onmogelijk met de regering die we nu hebben, en na de verkiezingen zullen hebben tenzij VB meer dan 50% haalt en dan mss nog. Alleen de manier waarop het hier gebracht is. zo ff tusse de tekst door…… zonder zelfs een waarschuwing …. reuze groot.. je moet haast wel…. K A N N I E T. Ik vind dat deze meisjes meer respect verdienen.. en heb dan ook alle twijfels of dit echt bijdraagt aan een anti-islam poging.

  Like

 19. MGTOW91 // maart 8, 2019 om 13:29 //

  Als de manier waarop Fenixx het doet, niet bijdraagt aan een anti-islam poging, dan zegt dit alleen over diegenen die de waarheid over de islam maar niet willen inzien.
  Hier telt alleen de waarheid. Het is hier geen Viva-forum!

  Like

 20. Raf Moyet // maart 8, 2019 om 13:57 //

  Ik ben Fenixx zeer welgezind. Begrijp mij niet verkeerd. Mijn opmerking was adviserend bedoeld. Zelfs als je vertrouwd bent met filmpjes over onthoofding is dit zo mogelijk nog afgrijselijker.. of dit een positieve inbreng was betwijfel ik ten zeerste. Als je iets overdrijft wordt het gauw onzin…. Het tonen van het filmpje heeft zeker waarde… als het eerst een uitleg had gekregen die het plaatsen verantwoorde. Is er bvb rekening mee gehouden dat het filmpje gemakkelijk te kopiëren is…… Kan mij al circulaties in islam middens voorstellen met een eerder niet bedoeld gevolg. Is er ook rekening mee gehouden dat er naast het filmpje andere filmpjes te zien zijn…….Als YouTube en zelfs FB het niet wil plaatsen….. Of is mijn 13 jarig zoontje al volwassen vindt je?

  Like

 21. “Als YouTube en zelfs FB het niet wil plaatsen”
  LoL
  Werkelijk? YouTube en FB als richtlijn?
  De twee grootse censuurschurken die er bestaan als leidraad nemen. Nee… dat doe we maar niet. Anders wordt het hier een poezenblog.

  Like

 22. Raf Moyet // maart 8, 2019 om 15:52 //

  MMM blijkbaar wordt deze conversatie een haantjes.. welles nietes… ding.. niet echt een uitwisseling van argumenten.. dus einde verhaal maar zeker… amuseer je nog… welgemeend bedoeld.. niet sarcastisch.

  Like

 23. Hè wat jammer nou.
  We kwamen net lekker op dreef.

  Like

 24. Raf Moyet // maart 8, 2019 om 16:47 //

  Een dreef zonder bomen 🙂

  Like

 25. vonpuffelen // maart 8, 2019 om 20:15 //

  Een kwestie van je handlers uitschakelen, als je ze al kent…

  Like

 26. shlomoshe // maart 9, 2019 om 11:15 //

  Blijft dubbel.
  Zitten er tussen de verdachten een paar met een klokkeluider overtuiging of een radicale (en voor gemak maar even ISlam) mentaliteit?
  Doet niet terzake in onze westerse rechtspraak.

  Voor sommige jongeren in die leeftijd worden de meest gruwelijke misdaden gebagataliseerd en worden straffen verlaagd want dat zou toch zo een invloed hebben op het verdere leven van de dader, zelfs en ondanks wanneer er sprake is van een onfrisse voorhistorie.
  En aan de andere kant wordt net zo makkelijk snoeihard opgetreden tegen andere jongeren, ook wanneer dezelfde argumenten ontbreken of wanneer een voorhistorie geen aanleiding bied voor justitiele misstanden.
  Het is politiek.
  Het is vals.
  Het is een agenda en die zegt oorlog.

  Like

 27. Raf Moyet // maart 9, 2019 om 11:41 //

  Het is inderdaad verbazingwekkend wat deze jonge kinderen, want dat waren ze nog uiteindelijk, durfden. Wetende dat ze, zoals later bleek, de reputatie van moslims zeer goed kende en toch negeerde. Was dit dom.. vraag ik mij af…. of is dit een onweerstaanbare drang om de wereld te verbeteren… Zoals we nu ook zien bij de klimaat gekte. Manipuleerbaar tot in het absurde maar wel enkel in hun visie. Wie is hiervoor verantwoordelijk of eerder wie niet? Waarom dachten ze zo? Een reactie op…. “we zullen aantonen dat het niet waar is” ..reflex. Deze vorm van levenshouding krijg je mee door foute invloeden. Niet alleen van foute vrienden maar zeker ook media, leerkrachten, milleu…. enz.. waar ze mee geconfronteerd werden. Hebben ze hieruit de juiste selectie gemaakt? Was dit te voorkomen? Mss vanaf nu wel omdat ze nu als voorbeeld dienen en hopen dat de gevolgen positief mogen zijn.

  Like

 28. Wildewingerd // maart 10, 2019 om 13:12 //

  Ik wil heel graag alles weten, maar ik heb er genoeg aan als iemand het beschrijft. Ik hou niet van ‘recht in mijn gezicht horror’ en ik heb graag de keus of ik een filmpje wel of niet wil zien. In dit geval wil ik het niet zien (want zoiets kan dagenlang op mijn netvlies blijven). Op Fenixx kon ik dus kiezen wel of niet zien, een vrije keuze dus wel zo prettig.

  Uit respect voor de nabestaanden zou ik als nieuwsmedium kiezen voor het beschrijven van de waarheid in plaats van het laten zien van een filmpje, maar dat is mijn mening.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s