Nieuw

VS: Mensenmokkelaars dwingen duizenden gesmokkelde kinderen tot prostitutie

Mensenhandel floreert op de grens tussen Mexico en de VS. De grootste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen die tot prostitutie worden gedwongen.

Honderdduizenden mensen komen elk jaar naar de Verenigde Staten op zoek naar een beter leven, velen van hen betalen een smokkelaar duizenden dollars om hen door de achterdeur te brengen – illegaal over de zuidwestelijke grens. Anderen worden gelokt door tijdelijke werkvergunningen en vervolgens gedwongen tot slavernij. Dit werd onthuld tijdens de recente ontmanteling van een sekshandelsring in Florida.

Een handelaar belooft vaak een beter leven in de Verenigde Staten, een baan of misschien zelfs een liefdesaffaire, zei Greg Nevano, adjunct-directeur van onderzoeksprogramma’s bij ICE Homeland Security Investigations.

“Je ziet vaak ouders die willen dat hun kinderen een beter leven hebben….. hun kind meesturen met een vriend, een neef,” zei hij.

En onderweg – een lange reis naar de Verenigde Staten – zullen de handelaars de kinderen uitbuiten. Ze zullen zeggen dat als je ze geen extra geld betaalt, of als je dit soort activiteiten niet doet – sommige ervan zijn seksueel, andere kunnen dwangarbeid zijn – we je familie thuis vermoorden”.

De omvang van het probleem is schokkend, zoals een recente schatting van expert Timothy Ballard laat zien.

Ballard, oprichter van de organisatie Operation Underground Railroad, zei dat elk jaar tot 10.000 kinderen naar de Verenigde Staten worden ontvoerd om als seksslavinnen te worden misbruikt. Nevano is het eens met de beoordeling van Ballard.

Ballard werkte meer dan 12 jaar als speciaal agent voor Homeland Security Investigations in een eenheid kinderhandel.

Hij meldde een 13-jarig meisje uit Midden-Amerika dat uit haar dorp werd ontvoerd en vervolgens via een onbewaakt deel van de zuidwestelijke grens naar de Verenigde Staten werd ontvoerd.

Ze werd naar New York City gebracht. “Dit kleine meisje – en dit is zeer typisch – werd elke dag, 30 tot 40 keer per dag, verkracht voor geld,” zei Ballard tijdens een ronde van gesprekken in het Witte Huis op 1 februari.

Vorig jaar bedroeg het aantal arrestaties van illegale grensoverschrijders door grenswachten langs de zuidwestelijke grens bijna 400.000. Dit jaar zijn de cijfers goed op weg om 600.000 ontdekte illegale grensoverschrijdingen te overschrijden. De overgrote meerderheid van de illegale migranten komt uit Midden-Amerika.

In 2018 werden meer dan 48.000 niet-begeleide minderjarigen door de grenspolitie gearresteerd. Bijna de helft kwam uit Guatemala, de rest uit Honduras, Mexico en El Salvador.

Marlene Castro, een voormalige grenswacht in de Rio Grande Valley sector in Texas, zei dat niemand de Rio Grande oversteekt naar de Verenigde Staten zonder ervoor te betalen.

“Het zou contant geld kunnen zijn, het zouden juwelen kunnen zijn, wat bezit van hen, of wat dan ook, maar zij zullen betalen,” zei Castro in een interview in 2017.

“Ze huren deze smokkelaar, iemand die ze niet eens kennen, en ze vertrouwen hem op deze reis van 800-1.000 mijl. Zelfs als ze hem contant betalen, lopen deze mensen vaak het risico om aangevallen, geslagen of beroofd te worden door deze smokkelaars”.

“Er zijn gevallen waarin de vrouwen – in de verwachting verkracht te worden – zich voorbereiden door het gebruik van anticonceptiemiddelen of sterilisatie voor de reis.

Jonge slachtoffers
Alma Tucker heeft de verwoestende gevolgen gezien van de slachtoffers van sekshandel. Zij is de oprichter en voorzitter van het International Network of Hearts, een organisatie die zich inzet voor de rehabilitatie van kinderen die het slachtoffer zijn van mensenhandel.

Het gebeurde terwijl ze als Mexicaanse consul-generaal in San Diego werkte dat haar leven voor altijd veranderd was door de indrukken.

“Het meisje was pas 14 jaar oud, en de smokkelaar – de ouders betaalden de smokkelaar om haar zonder papieren mee te nemen naar de bergen in dit land. Maar de smokkelaar vertelde haar dat haar ouders niet het volledige bedrag voor haar vervoer hadden betaald, en ze zou moeten betalen,” zei Tucker in het Witte Huis op 1 februari.

Ze moest met haar eigen lichaam betalen en seks hebben met iedereen in de groep. En dan gaat ze op reis. En ze dwongen haar om 20, 30 keer seks te hebben tot de grenswachters haar redden en naar een ziekenhuis brachten.

Dringende behoefte aan actie
Het probleem is niet nieuw en er zijn veel verschillende mogelijkheden. Nevano vertelde een verhaal uit de tijd van twee decennia geleden toen hij nog douane-inspecteur op de luchthaven was. Hij ontmoette een 18-jarige man die vanuit China probeerde binnen te komen met het paspoort van een ander.

“In die tijd hadden we meer technologische uitdagingen. Er was geen biometrie,” zei Nevano. “Hij gaf eindelijk de waarheid toe – zijn familie betaalde 40.000 dollar voor dit Amerikaanse paspoort in 1996 en ze verkochten alles wat ze hadden om hun kind naar de Verenigde Staten te brengen om een beter leven te leiden. De moeilijkheid was dat zij slechts een storting van ongeveer $10.000 maakten, zodat die persoon $30.000 in schuld had.

“We weten wat er met deze persoon zou zijn gebeurd. …. Hij zou het slachtoffer zijn van mensenhandel, prostitutie, hij zou betrokken kunnen zijn geweest bij bendes, hij zou betrokken kunnen zijn geweest bij de verkoop van verdovende middelen – alles om zijn smokkelschulden terug te betalen”.

Nevano zei dat de man in plaats daarvan politiek asiel aanvroeg en nog steeds in de Verenigde Staten woont.

Communautaire aanpak
De nationale meldpunt voor mensenhandel heeft sinds 2007 meldingen ontvangen over 45.308 gevallen van mensenhandel sinds 2007. Californië, Texas en Florida worden geïdentificeerd als de drie slechtste staten in verband met mensenhandel.

In 2018 arresteerde ICE 1.588 mensensmokkelaars, voornamelijk voor seksuele handel, en redde 308 slachtoffers die naar de Verenigde Staten werden ontvoerd.

Nevano zei dat handelaars alle middelen van dwang en valse beloften gebruiken om hun slachtoffers te controleren.

“Ze slaan de kinderen, de vrouwen, als ze niet meer meewerken, als ze geen geld verdienen, als ze proberen te ontsnappen,” zei hij. “Als ze hier niet geregistreerd staan, nemen ze hun documenten mee. Ze zullen ze in principe chanteren door te zeggen dat als ze deze acties niet uitvoeren, ze de ICE zullen bellen en dat de ICE hen zal komen arresteren.

Nevano zei dat, hoewel sekshandel zo wijdverspreid is in de Amerikaanse samenleving, het moeilijk is om zaken op te lossen en te onderzoeken. Maar een gezamenlijke aanpak zou een grotere impact hebben.

Bron:

USA: Schlepper zwingen Tausende von eingeschmuggelten Kindern in die Prostitution

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (912 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s