Nieuw

Ultimatum aan Orbán: zijn partij kan lid blijven van de Europese Volkspartij onder voorwaarde dat de University CEU van George Soros permanent in Boedapest kan blijven

Foto: De premier van Hongarije, Viktor Orban, houdt een toespraak. Bron: European People's Party / Flickr.

De Duitse topkandidaat van de EPP, Manfred Weber (CSU), heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán een ultimatum gesteld om te voorkomen dat hij toch uit de EPP-fractie wordt gestoten. In de Duitse krant “Bild” noemde Weber drie voorwaarden voor een overeenkomst.

Weber riep Orbán op om de de drie voorwaarden “voor het einde van deze maand” te vervullen:

“Viktor Orbán moet onmiddellijk en definitief een einde maken aan de anti-Brusselcampagnes van zijn regering. Hij moet zich verontschuldigen bij de andere leden van de EPP-partijfamilie en het is van essentieel belang dat de University CEU, gesteund door George Soros, permanent in Boedapest blijft, dat haar bestaan daar is veiliggesteld en dat zij opnieuw Amerikaanse diploma’s kan uitgeven”.

Orbán heeft nu “de mogelijkheid om naar deze drie punten toe te bewegen en zijn waardering voor de EPP te tonen”, aldus Weber. Er zijn “cruciale kwesties over democratische beginselen en politieke stijl”.

Op 20 maart stemmen twaalf conservatieve Europese partijen over de uitsluiting van de Hongaarse Fidesz-partij van Orbán. Weber zei dat hij “een laatste poging zou doen om Viktor Orbán en de Fidesz in de EPP te houden. Maar over de waarden van de christelijke democratie kan niet worden onderhandeld. De beslissing ligt in Boedapest. Het heeft deze maand duidelijkheid nodig”.

Bron:

Ultimatum an Orbán: Unter drei Bedingungen kann seine Partei in der Europäischen Volkspartei bleiben

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Ultimatum aan Orbán: zijn partij kan lid blijven van de Europese Volkspartij onder voorwaarde dat de University CEU van George Soros permanent in Boedapest kan blijven

 1. Arthur Schop // maart 6, 2019 om 15:40 //

  Pure chantage

  Liked by 1 persoon

 2. Walter H. // maart 6, 2019 om 16:09 //

  Manfred Weber:
  Orbán, je mag bij ons blijven als je jezelf publiekelijk vernedert en toch toestaat dat Soros de samenleving in Hongarije mag ondermijnen.

  Liked by 1 persoon

 3. Geronimo // maart 6, 2019 om 17:05 //

  Ik denk niet dat Orban zal plooien, hij lijkt me daar de man niet voor. Nog een paar weken, endan weten we het.

  Like

 4. Het stinkt hier…naar chantage…

  Like

 5. Duidelijk wie de baas is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s