Nieuw

Trump belooft decreet om universiteiten te dwingen de vrijheid van meningsuiting te respecteren

President Trump zal een decreet ondertekenen dat hogescholen en universiteiten dwingt de vrijheid van meningsuiting te respecteren indien men onderzoeksbeurzen wil ontvangen. Maar het voorstel wordt bekritiseerd – omdat het de vrijheid van meningsuiting niet zou respecteren.

Een nieuw besluit van het Witte Huis zal vrijheid van meningsuiting als voorwaarde voor federale toelagen voor hogescholen en universiteiten stellen, zei president Trump in een toespraak op de Conservative Political Action Conference op zaterdag, schrijft Washington Post.

– Als zij ons geld willen en wij geven hen miljarden, moeten zij mensen zoals Hayden en vele andere fijne jonge mensen, en oude mensen, laten spreken, zei Trump.

Daarna nodigde Trump Hayden Williams uit op het podium. Williams is een jonge conservatief die onlangs door een organisatie aan de Universiteit van Californië is aangevallen.

Trump zei dat hij het decreet “snel” zou ondertekenen, maar zei niet of er al een concept was.

De federale regering van Washington wijst jaarlijks meer dan 26 miljard dollar toe aan Amerikaanse hogescholen en universiteiten voor onderzoek. De meeste subsidies gaan naar projecten voor het Pentagon, NASA en het Amerikaanse ministerie van Landbouw, Energie en Gezondheid.

– Het voorstel van Trump is niets nieuws, zegt Cynthia Miller-Idriss, professor van educatie op de American University, aan de Washington Post.

– De federale regering heeft een geschiedenis van het vereisen van universiteiten om bepaalde dingen te doen als voorwaarde voor het verkrijgen van federale toelagen voor onderzoek, zegt bovengenoemde Miller-Idriss, en geeft als voorbeeld dat men eisen stelt voor studies waar menselijke proefpersonen bij betrokken zijn.

Anderen zijn van mening dat het Trump-decreet in strijd kan zijn met de eerste grondwet van de Amerikaanse constitutie – die ervoor moet zorgen dat de staat de vrijheid van meningsuiting niet beperkt.

– Iemand moet beslissen welke universiteiten de vrijheid van meningsuiting niet steunen. Elke groep ambtenaren in Washington – of erger nog, politiek benoemden – zou de beschuldigingen van discriminatie van de vrijheid van meningsuiting op verschillende hogescholen en universiteiten als aanvaardbaar kunnen beschouwen en ze al dan als onaanvaardbaar met betrekking tot de vrijheid van meningsuiting bestempelen. En dat betekent betrokkenheid van de regering bij de vrijheid van meningsuiting, zegt Catherine Ross, hoogleraar constitutioneel recht aan de George Washington University, aan de Washington Post.

Bron:

Trump promises executive order that could strip colleges of funding if they dont support free speech

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s