Nieuw

Peilingen, en de onmogelijkheid van Nederland

Peilings van 3 maart net nadat de VVD een stukkie van KLM had teruggekocht met uw geld. Blijkbaar beviel dat bij het klootjesvolk dat al lang niet meer herinnert wie KLM ook weer aan de Fransen cadeau gedaan had en dat u van die verkoop niks ontvangen had. De VVD speelt gewoon balletje balletje met de KLM van uw geld en steekt het verschil in de zakken van wat aandeelhouders.

Maar anyways, etcetera enzovoort, enfin en soit en zo verder. Dit stukkie is van nul en generlei belang. Het is namelijk van evenveel belang als de Nederlandse politiek of de Nederlandse politieke verhoudingen, en die doen er ook niet toe. Nederlandse politici zijn al lang niet meer de baas in dit land, het zijn slechts marionetten, zetbazen en toneelspelers.

Ik wil gewoon een beetje pielen met die cijfers. Die de week ervoor mijn raadseltje nog iets verergerd zouden hebben, maar laten we de meest recente nemen, ook al zeggen peilingen niks.

Deze cijfers zijn een voorspelling voor de Provinciale Staten, Eerste Kamer.

Stel dat het de uitslag voor de Tweede Kamerverkiezingen zou zijn. Welke coalitie zou je dan kunnen vormen ? Ik maak dat malle sommetje niet helemaal voor niks. Lees mee:

VVD – 23 zetels (grootste partij mag formeren)

GL – 18 zetels (gaat niet samen, vorige keer)

PVV – 17 zetels (Rutte framet Wilders altijd van weglopen, dus geen PVV zolang Rutte, bovendien straalt niemand van de PVV uit de intentie te hebben te willen regeren)

FvD – 17 zetels (Baudet heeft Rutte niet uitgesloten voor zover ik weet)

PvdA – 14 zetels (machtspartij, doet mee) – 37 zetels in totaal. (partij 2)

SP -12 zetels (mag nooit meedoen dus kunnen we kort over zijn)

CDA – 10 zetels – die zijn in de pocket – 47 zetels in totaal. (partij 3)

D66 – 9 zetels – die zijn in de pocket – 56 zetels in totaal. (partij 4)

PvdD – 8 zetels – Geen Idee.

DENK – 7 zetels – Cordon Sanitaire.

CU – 7 zetels – die doen mee – 63 zetels in totaal. (partij 5)

50plus – 5 zetels – moeilijk in te schatten.

SGP – 3 zetels – Hoeders van onze Democratie en Rechtsstaat zullen in geval van nood voor een meerderheid zorgen – 66 zetels in totaal. (partij 6)


6 partijen en 66 zetels.

Dan heb je 6 partijen en kom je 14 zetels tekort. Dat wordt een fijne coalitie. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door PVV en FvD die samen 34 zetels hebben.

Waar gaat Rutte V -waarom is het aantal premier termijnen in Nederland trouwens niet beperkt tot twee- of Dijkhof I die zetels halen ? Dan zullen ze toch eerst weer naar de grootste partijen moeten kijken. GroenLinks 18 zetels en FvD 17. Kan GL een tweede keer regeringsdeelname weigeren zonder stemmenverlies daarna, dat zal allicht een strategische overweging zijn bij Duyvendak. Het FvD zit vol met afgedankte VVD-ers, ideologisch zit er weinig licht tussen die twee. De baas van FvD vindt dat paupers naar de tuchtschool moeten, zó VVD heeft zelfs een VVD-er zich nog nooit uitgedrukt.

De voorkeur van de VVD zal naar FvD uitgaan. Ook omdat de VVD al vier kabinetten lang elke coalitiepartner compleet uitwoont en die daarna als onschadelijk gemaakt restafval in de GFT bak laat verdwijnen. En met de PvdA én D66 én GL in één kabinet is niet aantrekkelijk voor de VVD.

Maar dan gaan de PvdA en D66 heel hard stuiteren. Herinnert u zich Asscher en Pechtold nog in De Balie die Baudet aanvielen net na de rel met Ramautarsing, en waar Baudet laf boog ?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Peilingen, en de onmogelijkheid van Nederland

 1. Jack vanderVeen // maart 6, 2019 om 16:59 //

  Hoe men het keert of wendt: het blijven zware kutformaties, die de ondergang van Nederland en Europa stimuleren.

  Like

 2. Daar gaan die coalities niet over, die gaan nergens over, ze voeren slechts uit. Het zijn poppetjes om het theater te bemannen dat u de indruk moet geven dat u iets te zeggen heeft.

  Like

 3. Strike // maart 6, 2019 om 20:49 //

  Air france heeft klm overgenomen….het was géén fusie.

  Like

 4. skeeter // maart 7, 2019 om 03:04 //

  spagaat coalities…..

  Like

 5. Het is allemaal dezelfde partij, maakt geen fuk uit.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s