Nieuw

Oostenrijkse bevolking: sluit potentieel gevaarlijke asielzoekers op

Na talloze gewelddadige voorvallen en talrijke moorden in verband met asielzoekers is 70 procent van de Oostenrijkers voorstander van preventieve hechtenis voor potentieel gevaarlijke personen die nog geen misdrijf hebben gepleegd. Het voorstel wordt in het bijzonder goed ontvangen door de aanhangers van de regeringspartij: 86 procent van de FPÖ-kiezers en 90 procent van de ÖVP-stemmers kan zich de invoering van preventieve hechtenis voorstellen. Zelfs van de kiezers van de SPÖ (Sociaaldemocratische Partij van Oostenrijk) is de meerderheid het eens met het voorstel, zo meldt kath.net.

In 15 EU-landen – voornamelijk in Oost-Europa, maar ook in de Benelux en Ierland – is al een overeenkomstige bepaling ingevoerd. De EU-Opvangrichtlijn (artikel 8) staat in principe de detentie van asielzoekers toe, meldt de Wiener Zeitung. Bewaring met het oog op preventieve hechtenis is toegestaan “indien dit noodzakelijk is om redenen van nationale veiligheid of openbare orde”.

Het is echter onduidelijk of de regering haar plan überhaupt kan uitvoeren. Hiervoor is de instemming van de oppositie van de SPÖ of NEOS nodig. De afwijzing werd ook door kardinaal Christoph Schönborn uit Wenen verwoord. Schönborn bekritiseerde: “In alle dictaturen van de wereld worden mensen uit puur wantrouwen in hechtenis genomen”, was Schönborn’s goedmens  bewering op vrijdag in het dagblad “heute”. Gelijkend die van de secretaris-generaal van de bisschoppenconferentie, Peter Schipka. Die het al een “aanslag op de mensenrechten” genoemd had.

Bron:

70 Prozent der Österreicher für Sicherungshaft

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Oostenrijkse bevolking: sluit potentieel gevaarlijke asielzoekers op

  1. Zonder remigratie is het dweilen met de kraan open, en uitstel van ellende. Waarom nu niet gewoon dat criminele zooitje eruit gooien? Wanneer stopt nu eens die onzinnige symptoom bestrijding?

    Like

  2. Uitzetten is beter dan opsluiten…dan is het probleem opgelost en het scheelt een hoop belastinggeld

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s