Nieuw

Het vertrouwen van de Zweden in de democratie neemt af – De oplossing: Meer Holocaust-onderwijs

Meer dan de helft van de Zweedse respondenten in een nieuwe Novus-enquête voelt zich niet betrokken bij de democratie en drie van de vijf respondenten geloven dat de democratie is verzwakt. Het zijn beangstigende cijfers volgens het Forum voor Levende Geschiedenis, dat nu wil proberen de statistieken te verbeteren door meer Holocaust-onderwijs.

Volgens een nieuwe Novus-peiling, uitgevoerd in opdracht van het Forum voor Levende Geschiedenis, is het vertrouwen van het Zweedse volk in de democratie de afgelopen vijf tot tien jaar sterk afgenomen.

Het onderzoek is gebaseerd op interviews met 1.027 mensen in de leeftijd van 18 tot 70 jaar.

In totaal 59 procent van de ondervraagden is van mening dat de democratie in deze periode is verzwakt, slechts 6 procent gelooft dat de democratie is versterkt.

20 procent voelt zich totaal niet betrokken bij de democratie, 36 procent een beetje. Slechts 9 procent voelt zich zeer betrokken.

Forum voor Levende Geschiedenis is een autoriteit onder het ministerie van Cultuur met als missie het werken met democratie, tolerantie en mensenrechten – met als uitgangspunt de “holocaust”.

Bedrijfsleidster Ingrid Lomfors vertelt het Zweedse staatskanaal SVT dat deze cijfers zeer verontrustend klinken en formuleert enkele persoonlijke gedachten over mogelijke oorzaken:

– Ik kan alleen maar speculeren, maar ik kan me voorstellen dat het gaat om een meer individuele samenleving. Het gaat minder om de oude volksbewegingen en meer om voor de computer te zitten en het uiten van meningen op het internet, wat nieuwe uitdagingen met zich meebrengt.

Het Forum voor Levende Geschiedenis gaat nu fors (belastinggeld) investeren in het verbeteren van de statistieken, via tentoonstellingen door het hele land en de opleiding van leraren, zodat ze beter kunnen reageren op zogenaamde complottheorieën en “holocaustontkenners”.

Bron:

Novus: Låg tilltro till demokratin i Sverige
Forum för levande historia

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8209 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Het vertrouwen van de Zweden in de democratie neemt af – De oplossing: Meer Holocaust-onderwijs

 1. Walter H. // maart 6, 2019 om 16:24 //

  Holocaust™ onderwijs is ook belangrijk.
  http://holocausthandbooks.com/dl/HolocaustSkepticism.pdf

  Like

 2. Daniël // maart 6, 2019 om 20:03 //

  Logisch.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s