Nieuw

Frankrijk: VN roept op tot onderzoek naar “overmatig gebruik van geweld” tegen Gele Hesjes

De Hoge Commissaris voor mensenrechten van de Verenigde Naties heeft Frankrijk opgeroepen een “grondig onderzoek” in te stellen naar het politiegeweld dat sinds medio november tijdens de demonstraties van de Gele Hesjes heeft plaatsgevonden.

De VN vroeg op woensdagmiddag de regering in Parijs om een “grondig onderzoek” uit te voeren naar de ‘ongelukken’ die tijdens demonstraties van de zogenaamde Gele Hesjes-beweging hebben plaatsgevonden. De Gele Hesjes-beweging, die zich verzet tegen de politieke koers van president Emmanuel Macron, begon in november 2018 te protesteren. Sindsdien zijn er elke zaterdag in het hele land demonstraties gehouden die oproepen tot sociale en politieke hervormingen.

In een toespraak voor de Mensenrechtenraad in Genève zei Michelle Bachelet:

Wij moedigen de regering aan om de dialoog voort te zetten – ook in aansluiting van de destijds lopende nationale discussies – en roepen op tot een uitgebreid onderzoek naar alle gemelde gevallen van buitensporig geweld.

De deskundigen van de Verenigde Naties hadden in februari 2019 al een rapport gepubliceerd waarin zij hun bezorgdheid uitten over het feit dat “de situatie na weken van demonstraties niet is verbeterd, de beperkingen en het gebruik van geweld”. Zij bekritiseerden ook het “onevenredig gebruik” van zogenaamde “niet-dodelijke” wapens bij de demonstraties.

Volgens de Hoge Commissaris van de VN eisen deze demonstranten “een respectvolle dialoog en echte hervormingen”.

Bron:

Frankreich: UN fordert Untersuchung zur “übermäßigen Gewaltanwendung” gegen Gelbwesten

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Frankrijk: VN roept op tot onderzoek naar “overmatig gebruik van geweld” tegen Gele Hesjes

 1. templars2017 // maart 7, 2019 om 00:52 //

  Oogverblinding , één van de meest elitaire instellingen gaat aan de Franse uitvoerende regering een onderzoek vragen om het geweld dat diezelfde regering opgelegd heeft aan hun uitvoerende politie…..
  Hoe achterlijk denken ze dat we zijn??
  Oogverblinding, niets meer ,het is uit de spuigaten aan het lopen en zo kan er misschien op termijn nog iet of wat gezicht gered worden door de schuldige elitairen ,alhoewel mei 19 komt met rasse schreden dichterbij.
  Die gozers in maatpak weten het ,wij weten het, tijd is kostbaar als ze hun politieke vel nog effe willen vrijwaren….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s