Nieuw

CDU: islamitische bondskanselier moet kunnen

Ralph Brinkhaus you tube

In een interview met de persdienst roept fractievoorzitter Brinkhaus op tot een sterkere opening van de partij voor niet-christenen – en betere politieke carrièremogelijkheden. Zelfs een islamitische CDU-kanselier zou denkbaar zijn als hij de waarden en opvattingen van de Unie zou delen.

Met een uitspraak in zijn laatste interview met het protestantse persbureau heeft Ralph Brinkhaus, voorzitter van de CDU/CSU parlementaire groep in de Duitse Bondsdag, als het ware in een wespennest gepord. “Als hij een goede politicus is en als hij onze waarden en politieke opvattingen vertegenwoordigt”, aldus Brinkhaus in een interview, beschouwt hij een moslim als CDU-kanselier in 2030 denkbaar.

Brinkhaus wijst erop dat het aantal kerkleden in Duitsland gestaag afneemt. Om deze reden is het noodzakelijk om in de CDU carrièremogelijkheden te bieden aan burgers die niet tot een kerk behoren of een ander geloof hebben dan het christendom.

“In sommige regio’s behoort slechts een fractie van de bevolking tot een kerk”, benadrukte de leider van de CDU/CSU-fractie. “Daarom worden moslims die onze waarden delen – menselijke waardigheid, persoonlijke verantwoordelijkheid, solidariteit – en die zich aan de basiswet houden, van harte uitgenodigd om zich aan te sluiten bij de CDU.

Moslim CDU-politici al aanwezig in parlementen
Alleen al in het voorgaande jaar verlieten 660.000 mensen de twee christelijke nationale kerken. In totaal maken katholieken en leden van protestantse regionale kerken samen slechts 58 procent van de bevolking uit. In Oost-Duitsland is het aandeel niet-religieuze mensen in alle deelstaten meer dan 70 procent, in Saksen-Anhalt is het zelfs 84 procent.

In feite is de CDU de laatste jaren steeds meer een politieke optie geworden onder immigranten uit moslimgemeenschappen. Uit studies was gebleken dat bijvoorbeeld onder Turkse migranten die in aanmerking komen om te stemmen, de traditioneel sterke populariteit van het SPD aanzienlijk is afgenomen. De CDU daarentegen heeft meer stemmen gewonnen, vooral onder vrouwen met een Turks-Moslim achtergrond.

Nu al zitten zonen en dochters van Turkse immigranten voor de CDU in supraregionale parlementen, bijvoorbeeld Dr. Oğuzhan Yazıcıcı en de voormalige groene afgevaardigde Turhal Özdal in de Bremische Bürgerschaft. Tot supraregionale bekendheid brachten ook de CDU-afgevaardigden in het deelstaatparlement van Noordrijn-Westfalen, Serap Güler, of de voormalige Bundestag-afgevaardigde Cemile Yiousouf het. Güler fungeert nu zelfs als staatssecretaris voor integratie in het ministerie van Kinderen, Gezin, Vluchtelingen en Integratie van de staat NRW.

Liberale culturele moslims en Gülen-aanhangers als doelgroep
Terwijl de SPD met steeds minder succes een evenwicht probeerde te vinden tussen radicale seculiere politici van Turkse afkomst zoals Lale Akgün en vaak radicale islamitische aanhangers van de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, ziet de CDU haar doelgroep meer in andere delen van de gemeenschap.

Het kernpubliek bestaat voornamelijk uit moslims die zichzelf definiëren als meer liberale culturele moslims – zoals Serap Güler – of religieuze moslims die de politieke islam en politiek afwijzen. Daartoe behoren bijvoorbeeld leden van het netwerk van de in de VS gevestigde predikant Fethullah Gülen*, van wie er de afgelopen jaren verschillende zich bij de partij hadden aangesloten. Aangezien deze sterk betrokken zijn bij de onderwijssector en vooral als economisch succesvol worden beschouwd, zijn ze ook interessant voor de economische vleugel van de Unie.

Brinkhaus kreeg in zijn partij niet alleen goedkeuring voor zijn uitspraken over een mogelijke Moslim CDU kanselier. Veronika Bellmann, lid van de partij uit Saksen, heeft herhaaldelijk haar overtuiging uitgesproken dat het islamitische geloof volgens haar onverenigbaar is met het lidmaatschap van de CDU. Ze sluit seculiere, niet-praktiserende moslims niet uit: “Vandaag zijn ze seculier en morgen zijn ze weer strikt religieus”, vertelde Bellmann aan de krant “Junge Freiheit”.

Böcking: “Christelijk geloof als last van het verleden
Vorig jaar was er nog een schandaal in Bremen geweest, toen Mehmet Ünal, een Erdogan-aanhanger in de CDU, een partijgenoot had beledigd na een geschil over bloedworst op de Islamitische Conferentie. Na interne druk nam hij ontslag – antisemitische uitlatingen op zijn socialemediaprofiel waren eerder ongehinderd gebleven.

De plaatsvervangende hoofdredacteur van “Bild”, Daniel Böcking, beschuldigde Brinkhaus van “uitverkoop” in een commentaar. Böcking schrijft:

“De eenvoudige berekening: steeds minder Duitsers belijden het christelijk geloof, dus de C in de CDU moet ook steeds minder belangrijk worden. Het wordt een erfenis. Men wil zoveel mogelijk kiezers. Maar dat is niet tolerant ten opzichte van andere religies, het is ruggengraatloos. De graag geciteerde christelijke waarden omvatten niet alleen naastenliefde, barmhartigheid, rechtvaardigheid en respect voor mensen met een ander geloof, maar ook trouw aan het eigen geloof”.

Natuurlijk kan een moslim op een dag kanselier worden in Duitsland als hij of zij de democratische meerderheid krijgt. “Kan een moslim CDU kanselier zijn in 2030? Alleen als de CDU de C van zijn naam verwijdert”.

Bron:

Ralph Brinkhaus hält muslimischen CDU-Kanzler für möglich – „Bild“-Vize wirft ihm „Anbiederung“ vor

 

*Gülen is niet minder islamitisch dan Erdogan, hij bewandelt alleen een ander pad naar de islamisering. Via onderwijs en media. En vervolgens komen er uit dat onderwijs van hem vertrouwelingen gerold die op cruciale plakken gepositioneerd worden. Dat was ook wat Erdogan zo irriteerde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

7 Comments on CDU: islamitische bondskanselier moet kunnen

 1. Dat wordt de genadeslag voor het christelijke Duitse Rijk…

  Like

 2. Daniël // maart 7, 2019 om 07:43 //

  Redding komt steeds dichterbij. Maak graag de maat vol en doe dat nog sneller. 😂

  Liked by 1 persoon

 3. marhammed // maart 7, 2019 om 09:52 //

  Een moslim die de westerse waarden deelt??? Mocht die idioot het nog niet weten : islam staat haaks op onze westerse waarden !!!

  Like

 4. Yvonne // maart 7, 2019 om 13:00 //

  ja hoor, nemen ze onze landen niet in door 10 kinderen te nemen per gezin dan maar een islamitische bondsskansalier idioot die vent, Duitsland moet kapot hoe dan ook

  Like

 5. Donner zei dat al een paar jaar geleden, als er voldoende meerderheid voor is, kan dat.
  En dat krijg je vanzelf, als er meer atheïst willen zijn, humanist, socialist, als JHWH, de God van Abraham , Isaak en Jacob , in Yeshua geopenbaard, maar genegeerd wordt.
  Een flinke scheut moslims, die de duivel aanbidden in de koranallah en diens criminele profeet volgen, dan lukt het prima om een maatschappij te creëren zonder joods-chr. normen.
  Mensen krijgen wat ze willen en de Schepper laat ze dat ervaren, tot ze helemaal vast zijn gelopen.
  Shalom, te vinden voor wie dat zoekt, in Yeshua ha Mashiach, meer info op tora-yeshua.nl
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 6. Het Zonnetje in huis. // maart 8, 2019 om 13:29 //

  Ik zie het al voor mij:De Bondskanselier die zijn bidmatje tevoorschijn haalt en op z,n Islamitisch,met zijn gezicht gewend naar Mekka gaat bidden,voor hij de vergadering van de bondsdag opent! Kick to the limit…onwaarschijnlijk futuristisch !

  Like

 7. Nou er zijn ook AK47ers en die zijn meestal RAAK!
  Ze denken zeker dat we ons alles laten gevallen met de benen omhoog.
  Aan deze banale cynische totaalidioten zou ik geen proces slijten.
  GLEICH GEGEN DIE MAUER! Die sinistere verknipte blik alsof die er nog trots op is ook.
  Zulks kan ik nachtenlang slaan zonder moe te worden!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s