Nieuw

Wetenschapper: “Geen enkele westerse samenleving is erin geslaagd moslims te integreren”

Ruud Koopmans. Fotocollage © Samhällsnytt.

Een wetenschapper stelt dat geen enkele westerse samenleving erin geslaagd is moslims te integreren. Hij baseert zijn uitspraak op meer dan twintig jaar studie en gelooft dat de oorzaak in de religie zelf ligt.

Het is het Noorse dagblad Document dat de aandacht vestigt op een interview met de Nederlandse onderzoeker Ruud Koopmans waarin hij de islam in de westerse wereld aanroert. Koopmans is hoogleraar sociologie en migratieonderzoek aan het Instituut voor Sociale Wetenschappen aan de Humboldt Universiteit in Berlijn.

Koopmans doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar integratie en assimilatie onder moslims in Europa en is tot een duidelijke conclusie gekomen. De islam laat zich niet verenigen met democratie en westerse samenlevingen.

Het Deense dagblad Berlingske vraagt de wetenschapper of er toch niet ergens een ‘positief verhaal’ is. Het antwoord is nee. Koopmans is zeker van zijn zaak – het is overduidelijk moeilijker om moslims te integreren dan andere groepen immigranten in westerse samenlevingen.

Reeds in 2013 publiceerde Koopmans een rapport met een met bijbehorend onderzoek waaruit blijkt dat tweederde van de ondervraagde moslims van mening is dat religieuze regels belangrijker zijn dan de wetgeving van het land waarin zij wonen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna 60 procent van de deelnemers vriendschap met homoseksuelen afwijst en dat 45 procent de overeenkomstige houding tegenover Joden heeft. Deze resultaten zijn volgens Koopmans gebaseerd op islamitisch fundamentalisme en weerleggen vaak de bewering dat radicale interpretaties van de islam in Europa slechts een marginaal fenomeen zouden zijn.

Islam is het probleem
Door de 47 moslimlanden in de wereld te bestuderen op basis van mensenrechten en ontwikkeling in termen van sociale kwesties, economie en politiek, ziet Koopmans een duidelijk patroon. Het zijn landen die zich gescheiden van de buitenwereld houden en zonder enige bredere interactie met wat er buiten hun religie is.

De wetenschapper maakt duidelijk dat zelfs als rekening wordt gehouden met sociaal-economische factoren, het resultaat hetzelfde is. Met andere woorden, het gaat om de invloed van religie op mensen, waar bijvoorbeeld de rol van vrouwen in de samenleving beperkt is en zij in veel gevallen helemaal niet deelneemt aan de arbeidsmarkt.

Bijkomende factoren die Koopmans noemt als gemeenschappelijke factoren voor moslimgemeenschappen zijn over het algemeen een hoog geboortecijfer en een laag opleidingsniveau.

Religie volgt met de migranten en verdwijnt niet omdat de grond onder hun voeten veranderd. Koopman ziet in Europa een duidelijke ontwikkeling die steeds meer lijkt op wat in moslimlanden geldt – dat men zich afzonderlijk houdt en zonder bredere interactie met buitenstaanders.

Volgens de wetenschapper is het een letterlijke interpretatie van de koran die de integratie van moslims in de westerse samenleving verhindert. Hij gaat zelfs zover dat hij de letterlijke interpretatie een bedreiging van de wereldvrede noemt.

40-45% zijn fundamentalisten
Koopmans heeft door zijn studies ontdekt dat ongeveer 40-45 procent van de moslims in Europa kan worden beschouwd als religieuze fundamentalisten. Het kan worden vergeleken met het aandeel christenen in Europa waar slechts 5-10 procent van de gelovigen als fundamentalisten kan worden beschouwd.

Koopmans richt zich op de vaak herhaalde beweringen dat slechts een zeer kleine kliek van de moslims radicaal is en dat deze mensen niets met religie te maken hebben.

Volgens de onderzoeker zijn er aanzienlijk meer dan de personen die in Europa naar de islamitische staat zijn gegaan of een terroristische daad hebben gepleegd, die als fundamentalisten kunnen worden beschouwd. Het gaat om mensen die de islamitische religie op dezelfde manier interpreteren, hun gemeenschappelijke kijk op de wereld, hun haat jegens het westen en de Joden.

De kleinere groep die uit naam van de religie geweld pleegt, doet dat omdat zij voor hun opvattingen steun ervaren van de moslimgemeenschap.

Bron:

Forskare: ”Inget västerländskt samhälle har lyckats integrera muslimer”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8494 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on Wetenschapper: “Geen enkele westerse samenleving is erin geslaagd moslims te integreren”

 1. CurvedAir // maart 5, 2019 om 21:49 //

  Het lijkt me nogal voor de hand liggen dat het woordje ‘Westerse’ gewoon weggelaten kan worden uit de aanhef van het artikel. Zo niet, in welke samenleving is het dan wel gelukt om moslims te integreren?

  Liked by 1 persoon

 2. Net als joden hebben moslims niets te zoeken in de Europese “westerse” samenleving,het is niet voor niets dat joden in het verleden meerdere malen uit dergelijke landen getrapt zijn {zou nu weer moeten gebeuren,om tot een oplossing voor de autochtone blanke bevolking van dergelijke landen te komen}.Deze moslims en joden zijn een pot nat,het enige verschil is dat joden het puin deze kant op sturen,en dat moslims zich lasten sturen {een gevalletje van;de oorzaak of het gevolg aanpakken}!

  Liked by 2 people

 3. antiislamnu // maart 5, 2019 om 22:17 //

  Goed verhaal maar daar hoef ik niet voor gestudeerd te hebben ik zie het dagelijks om me heen.

  Liked by 1 persoon

 4. Daarom stop de immigratie van moslims,brengt alleen dood en verderf in heel europa.

  Liked by 2 people

 5. trebor2110 // maart 5, 2019 om 23:33 //

  Like

 6. Jack vanderVeen // maart 6, 2019 om 09:31 //

  Omgekeerd is het ook zo. Een westerling integreert moeilijk of helemaal niet aan de islamitische culturen.
  Maar wie zou 500-1.000 jaar terug in de tijd willen gaan? Laten we eerlijk zijn.
  Al die fundamentalisten/ fundamentalistische landen daar heeft men als normaal men niets te zoeken.
  Dit is ook de reden dat hun “normaal denkende” acuut willen wegwezen uit hun land.
  Tegenwoordig helaas ook de brainless individuen.

  Liked by 1 persoon

 7. Horatius // maart 6, 2019 om 12:08 //

  Deze analyse van Ruud Koopmans klopt als een bus. Maar in feite komt hij tot exact dezelfde conclusie zoals politici als Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders al formuleerden: de integratie van de moslimpopulatie in onze samenleving is volstrekt kansloos.

  Een vijfde colonne die hier via de baarmoeder onvermijdelijk de macht gaat overnemen en daar is eigenlijk nu al niets meer aan te doen: we zijn domweg te laat om het tij nog te doen keren.

  Of we het nu hebben over de politieke islam, de radicale islam of de vriendelijke Turkse buurman, uiteindelijk respecteren zij alleen hun islamitische wetgeving inclusief hun culturele extremiteiten zoals veelwijverij, vrouwenbesnijdenis, kinderhuwelijken en inteelt.

  De linkse Goedmens blijft echter hardnekkig volhouden dat de integratie slechts een kwestie is van enkele decennia en generaties en bovendien gaat niet iedere moslim wekelijks naar de moskee en andere sussende uitspraken.

  Dat er talloze stromingen binnen de Islam bestaan is ook al geen geruststelling. Dat bewijzen de burgeroorlogen in het Midden-Oosten ons afdoende. En die onderlinge bloedige twisten krijgen wij hier op de langere termijn ook op ons dak als de moslimpopulatie een bepaald niveau heeft bereikt.

  En inderdaad hoeft men geen langdurige studie achter de rug te hebben om tot deze conclusies te komen: je moet wel een enorm bord voor je kop hebben om de agenda van de islam niet te doorzien. ‘Wij nemen in de toekomst hier de macht over’, met deze provocerende opmerking wordt menige autochtoon al vele jaren geconfronteerd in de openbare ruimte door jonge en soms piepjonge Marokkanen en Turken.
  Ze horen thuis en in de moskee niets anders, dus we weten wat ons te wachten staat.

  En toch blijven veel autochtonen volkomen blind voor dit scenario en stemmen op partijen zoals GroenLinks, SP, D66 en zelfs de PvdA, want die zijn zo begaan met het klimaat en die doen zoveel voor de arbeiders, de gewone man dus.

  Op een kwade dag zullen ze echter wakker schrikken als ons Koningshuis voor onbepaalde tijd op ‘vakantie’ gaat naar Argentinië en onze regering voornamelijk bestaat uit ministers met een dubbele nationaliteit en de sharia wordt ingevoerd op voorstel van een zekere Femke Halsema. Nu nog burgemeester van Amsterdam maar tegen die tijd minister van Integratie.

  Integratie? jazeker, namelijk de integratie van de oorspronkelijke bevolking binnen de Islamitische Staat der Nederlanden. En wie zich niet wil aanpassen krijgt te maken met de religieuze politie, dus niet zonder hoofddoek de straat op en de Koran wordt verplichte leerstof op iedere basisschool.

  Hebben we daar nou twintig jaar intensieve studie voor nodig?

  Liked by 2 people

 8. Waar ik dus voor vreesde, wraak voor de Joden met de groeten aan Adolf.
  En Trump Israël bevoorraden…

  Like

 9. Meneer de ‘wetenschapper’,
  het hoofddoek, toonde hun bereidheid om te integreren al nog voor ze er waren.
  Noppes dus.
  Hangen dus, voor de onschuldige slachtoffers die je op uw geweten hebt.

  Like

 10. @Horatius,
  het wegkijk-volk, (dat zelfs de toekomst van hun kinderen negeert) heeft het uiteenvallen van Europa op zijn geweten.
  Domheid, zou strafbaar gesteld moeten worden want het is discriminatie tegenover hen die niet te lui zijn om na te denken en zichzelf in nood te redden.

  We laten toch ook geen apen stemmen?
  Of toch? Een aap vermomd in gescalpeerd mensenhuid welke alleen maar aan zijn vet-gevulde pens denkt.

  Liked by 1 persoon

 11. tim pietersen // maart 6, 2019 om 16:39 //

  https://www.youtube.com/watch?v=ZvOZ8TJ4uTA The Spanish inquisition – History of the jews in #Spain

  Liked by 1 persoon

 12. Ik heb dit bericht in mijn artikel verwerkt en op mijn tijdlijn van Facebook gezet

  Like

 13. Schillewaert Remi // april 20, 2019 om 09:38 //

  “Zij die de integratie van moslims prediken, hebben het brein van een kolibrie, ook al zijn ze zeer geleerd.” (Ch. de Gaulle in 1959)

  Liked by 1 persoon

 14. Frank Sylvester // april 22, 2019 om 11:54 //

  Carlos Menem….bekeerde moslim in Argentinië….er zijn toch uitzonderingen,maar die zijn zeldzaam !

  Like

 15. Ik denk niet dat we de heer Koopmans in programma’s als Jinek, Pauw, Eenvandaag, Nieuwsuur, Buitenhof, RTL Boulevard of 6Inside zullen gaan zien.
  Hoogstens in een gecontroleerde oppositie show als Jensen.

  Like

 16. koddebeier // april 22, 2019 om 17:14 //

  Alleen de hersenloze politici willen dat nog steeds niet inzien, op een enkele uitzondering na !

  Like

 17. Dat kan ook niet, daar die kopvod meer dan duidelijk is/was en altijd zal blijven.

  De MSM op tv is gek aan het worden.
  Zo lieten ze paaseieren smelten in de zon, wat natuurlijk achter de schermen symbool staat voor het vervliegen van de hoop voor Christenen.

  Gisteren was er een scène op tv waarin een feest werd gegeven in een kerk, en al de feestvierders hadden rode (Trump) petjes op met een belachelijke andere holle frase op dan “Make Amerika Great Again.”

  Cynisme achter schijnbaar goede bedoelingen/uitspraken, slogans, merknamen en politiek in het algemeen,
  zitten overal verborgen,
  om ons heen.

  Voorbeeld: NGO ‘Artsen Zonder Grenzen.’

  Like

 18. Jeanette K // augustus 8, 2019 om 10:25 //

  Inderdaad… “ze” zullen nooit integreren, sterker nog: dat wordt “ze” door de koran verboden.
  Dat verzonnen VOD verbiedt “ze” ook ongelovigen als buren of als vrienden te hebben en
  bovendien is het “ze” verboden een andere taal dan arabisch te leren.
  http://web.archive.org/web/20130605110417/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/indexb231.html?pagina=8364

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Moslims integreren niet – Levensreis

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s