Nieuw

Oostenrijk: “Wenen mag geen Berlijn worden!”

Foto ter illustratie.

In Oostenrijkse politiekringen heeft Berlijn blijkbaar de reputatie van een afschrikwekkend voorbeeld. Eind februari heeft Karl Mahrer, voormalig hoofd van de Weense politie en nu woordvoerder van de ÖVP op het gebied van het veiligheidsbeleid, na deelname aan het Europese Politiecongres in Berlijn de slogan “Wenen mag geen Berlijn worden” afgekondigd. Nu vervolgde Mahrer in een interview met krone.tv en waarschuwde voor gevaarlijke ontwikkelingen – opnieuw met het oog op Berlijn.

Vergeleken met Berlijn is Wenen momenteel “nog steeds een veilige stad – en daar kunnen we trots op zijn”, aldus Mahrer. De Weense politie heeft de stedelijke probleemgebieden nog niet opgegeven. De politie richtte haar aandacht op een aantal zogenaamde hotspots, zoals de U6 stations langs de gordel of de beruchte Praterstern.

In het algemeen beschouwt Mahrer onderwijs en integratie als onontbeerlijk. “Duits leren is belangrijk. Zoals het is om onze waarden te belijden”. Hij vindt de maatregelen vastgelegd in het nieuwe minimum-veiligheidssysteem “juist”, islamitische kleuterscholen daarentegen niet. De ÖVP-politicus heeft ook geen goed woord over voor asielzoekers die misdrijven hebben gepleegd: “Dergelijke personen hebben hier in Oostenrijk geen plaats”.

Bron:

Sicherheitspolitischer Sprecher der ÖVP: „Wien darf nicht Berlin werden!“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Oostenrijk: “Wenen mag geen Berlijn worden!”

 1. Jack vanderVeen // maart 6, 2019 om 09:25 //

  En Berlin is erg met het door Türken gecontroleerde rivier.
  Paar jaar geleden had ik een relatie met een schöne, goed geintegreerde turkse BEHALVE haar eten, MAAR was ook snel aan mijn voedingsassortiment gewend.
  Maar in het Turkse deel van Berlijn mocht ik haar niet omarmen noch handje houden. Want Turken zouden weleens verkeerd kunnen reageren bij zo een intiem aanblik van een Turkse met een White man.

  Like

 2. Dat ze maar goed oppassen…Wenen is een prachtige stad, vol cultureel erfgoed…zou zonde zijn als dat verloren zou gaan

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s