Nieuw

Het idee van carnaval is om alles en iedereen te bespotten – moslims en Joden kunnen er niet zo goed tegen

Carnaval is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. Carnaval is bij uitstek het feest van zotheid, spot en uitbundigheid.

Dat is wat de wikipedia er over zegt. Een heidens feest dat die christelijke zandbakreligie van ons gestolen heeft, net als Kerst, en Pasen, en de hele reut. Het Midden-Oosterse christendom is net zo goed een veroveringsideologie als die andere bagger die er nu vandaan onze kant uitkomt. Katholieken hebben het groot gemaakt in het Zuiden en de strenge protestanten van boven de rivieren moeten niet zoveel hebben van zotheid, spot en uitbundigheid.

Maar ik kan me niet herinneren dat protestanten of katholieken ooit geprotesteerd hebben tegen een praalwagen omdat er bijvoorbeeld een pedo-priester op afgebeeld stond.

Of dat er een blanke protesteerde omdat Trump:

Je kan er van vinden wat je wil, maar dat is carnaval. Er zijn geen heilige huisjes, en iedereen ( ! ) wordt bespot. Met karikaturen, want dat is hoe dat werkt.

En ja, dan worden er stereotypen gebruikt.

Ze hadden ook Joden met alle kranten van de wereld onder hun arm af kunnen beelden, of Joden die Derde-Werelders de weg naar blanke landen wijzen.

Professor McDonald betoogt in ‘A Culture of Critique‘ dat Joden voorstander zijn van immigratie naar blanke landen om niet meer de enige (kleine) minderheid te zijn. Dat ‘ze’ daarom streven naar ‘diversiteit’, een Melting Pot, opdat ze zich veiliger voelen.

Wandelende slachtofferrol Gidon lijkt te bevestigen dat hij het eng vindt een enige minderheid te zijn.

Wat Gidon ‘gelijkenis’ noemt is nou net die ‘stereotypering’. En het is een feit dat de grootste banken ter wereld joods zijn, Goldman Sachs, J.P. Morgan, en ga maar door, dus is het een voor de hand liggend stereotype. Je kan je afvragen wat schadelijker is voor de wereld, het stereotyperen, of dat er daadwerkelijk zoveel financiële macht geconcentreerd is in handen van één kleine internationale wortelloze globalistische kliek, die niks heeft met soevereine natiestaten.

Een ‘strijkende gelijkenis’ ? Betekent dat niet gewoon dat de karikatuur goed gelukt is? Het is niet alsof Joden als enige op de korrel genomen worden. Wat dacht je van deze, is dat ook een ‘strijkende gelijkenis’? (en neem voortaan even de moeite om ‘a striking resemblance’ fatsoenlijk te vertalen, dank.)

 Of:

Of:

In 2015 werd de carnavalsoptocht in het Duitse Braunschweig afgeblazen omdat de moslims met een terreuraanslag dreigden.

Als je niet tegen onze tradities kunt, dan moet je hier misschien gewoon niet zijn. En het is kneiterobjectief dat carnaval, met iedereen wordt de draak gestoken. Hier nog iemand met een enorme neus:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (815 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Het idee van carnaval is om alles en iedereen te bespotten – moslims en Joden kunnen er niet zo goed tegen

 1. Die christenen “uit de zandbak” (quote) die zich katholieken noemen zijn in ieder geval wel creatief

  Like

 2. Germaans Roosje // maart 6, 2019 om 02:30 //

  Pasen = Ostara, lente equinox, Östern of Easter. Goede oude Germaanse konijnen (Paashaas), vruchtbaarheid (kuikentjes). Kerst – Yule/Joel, midwinter, zonnewende, al die lichtjes en de altijd groene sparreboom. De eerste woestijnreligie kon ze niet uitroeien. de tweede – islam – lijkt het beter te doen, simpel met meer geweld en de meest gevoelige substantie ooit door mensen bedacht, namelijk moslimtenen.

  Like

 3. Dat is toch grappig?

  Like

 4. Wie geen humor heeft, hoeft toch niet te gaan kijken naar de optocht? Sommige mensen willen alles censureren (censuur is uit de tijd!) en ze denken dat zij overal de baas mogen spelen…humorloze verveelzakken…bah…dat tolereren wij toch zeker niet? Wie het hier niet bevalt, staat het volledig vrij om terug te keren naar het land van herkomst…wij zullen ze niet missen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s