Nieuw

Henk Bleker directeur van omstreden zonnebedrijf – klimaat is business

Het gaat om het bedrijf Groningse bedrijf Powerfield waar Bleker al in de Adviesraad zat. Volgens de oud-staatssecretaris van het CDA voor Economische Zaken, Landbouw en Innovatie onder Rutte I waren de verdachte grondtransacties van het bedrijf volledig volgens de wet.

De Stentor:

Uit onderzoek van NRC Handelsblad bleek vorig jaar dat Powerfield sinds 2015 grond voor negen zonneparken kocht met geld van particuliere beleggers. Voor de grond van vier parken betaalden de beleggers anderhalf tot twee keer de prijs die de directeuren van Powerfield in eerste instantie voor de grond betaalden. Dat kon doordat verschillende gelieerde vennootschappen van het zonnebedrijf de grond onderling doorverkochten, soms nog op dezelfde dag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on Henk Bleker directeur van omstreden zonnebedrijf – klimaat is business

  1. Jeanette K // maart 6, 2019 om 10:40 //

    Leon de Winter: het klimaat verandert altijd. Dat en meer in:
    https://www.telegraaf.nl/columns/2690447/den-haag-vermijdt-brede-discussie-co2

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s