Nieuw

Duitsland ontneemt IS-terroristen hun staatsburgerschap

De discussie over de zogeheten terugkerende IS-terroristen begon met de eis van Donald Trump dat Europa de duizenden burgers die naar Syrië waren afgereisd om voor de ISIS te vechten zelf moest behandelen.

Nu heeft Duitsland overeenstemming bereikt over een plan om het staatsburgerschap van IS-terroristen te elimineren. Dit verklaarde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, schrijft Reuters.

Sinds 2013 hebben maar liefst 1.000 mensen Duitsland verlaten om voor IS te vechten in Syrië en Irak.

Ongeveer een derde is teruggekeerd naar Duitsland, een derde is overleden en de rest is nog steeds in het gebied, aldus het persbureau.

De Duitse coalitieregering heeft nu overeenstemming bereikt over een manier om hen te hanteren, althans toekomstige IS-terroristen.

Als dat het geval is, wordt hun het Duitse staatsburgerschap ontnomen.

De terroristen moeten echter aan drie criteria voldoen om aan deze maatregel te voldoen: zij moeten volwassenen zijn, een tweede staatsburgerschap hebben en na de invoering van de nieuwe regels voor IS hebben gestreden. Het gaat dus niet om de toepassing van de nieuwe wet met terugwerkende kracht.

In Groot-Brittannië is men reeds begonnen met IS-terroristen hun staatsburgerschap te ontnemen, zoals als IS-vrouw Shamima Begum, die zich in 2015, toen ze pas vijftien jaar oud was, bij de terroristische groepering in Syrië aansloot. In Zweden heeft premier Stefan Löfven (Sociaal Democraten) geweigerd om soortgelijke regels in te voeren, omdat hij van mening is dat dit in strijd is met de grondwet en het internationale recht.

Bron:

Germany to strip IS fighters of citizenship

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Duitsland ontneemt IS-terroristen hun staatsburgerschap

  1. Begint het verstand dan toch te werken…beter laat dan nooit…

    Like

1 Trackback / Pingback

  1. Duitsland ontneemt IS-terroristen hun staatsburgerschap | toodlessss

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s