Nieuw

Alarmfase rood: Gevaarlijke tropische reuzen-teek West-Europa binnengebracht

Foto: Hyalomma teek. © Anonymousnews

Voorzichtigheid is geboden! Zoals inmiddels bekend is geworden, zijn de eerste gebieden in Duitsland besmet met een soort van tot nu toe totaal onbekende agressieve reuzen-teken. De Hyalomma teek, die inheems is in Azië en Afrika in het bijzonder, werd vorig jaar in Duitsland binnengebracht en overdraagt potentieel fatale ziekten.

Het negatieve nieuws over de verspreiding van gevaarlijke ziekten in Europa neemt niet af. Pas onlangs werd bekend dat er in Hessen een schurftepidemie was uitgebroken nadat deze ziekte grotendeels was uitgeroeid. Nu worden de burgers geconfronteerd met een volledig nieuw gevaar. Het is de Hyalomma teek.

LEES MEER: Schurftepidemie in Duitsland: Migranten besmetten hele regio’s met een parasitaire huidziekte

Deze parasiet is waarschijnlijk volledig onbekend bij de meerderheid van de Europeanen – en met goede reden. De reuzen-teek heeft in West-Europa nog nooit eerder bestaan – tot 2018, toen de tropische bloedzuiger op miraculeuze wijze Europa werd binnengebracht. Het Duitse  gesynchroniseerde dagblad Focus verspreidde onmiddellijk het sprookje van vogels die de Hyalomma teek naar Europa zouden hebben gebracht. Niet alleen de auteur vindt het grappig dat trekvogels deze parasiet na duizenden jaren plotseling zouden hebben meegenomen.

Een blik op de internetsite van het nationale gezondheidsbureau van Nedersaksen laat echter raden welke soort ‘vogels’ de reuzen-teek in de bagage hadden kunnen hebben. De Krim-Kongo hemorragische koorts (CCHF), die door de Hyalomma wordt overgedragen en mogelijk dodelijk kan zijn, “komt in West-Europa niet voor. Het komt echter in veel landen in Afrika, Azië maar ook in Europa voor, bijvoorbeeld in Bulgarije, Griekenland, Albanië, Servië, Turkije, Rusland en Iran”, schrijft het gezondheidsbureau. Dit zou duidelijk moeten maken wie verantwoordelijk is voor de introductie van dit gevaarlijke beest. De mate waarin een wijdverspreide tekenplaag dreigt te ontstaan, is nog niet te voorzien. Vorig jaar was er echter in heel Europa sprake van een uitbraak van tuberculose, veroorzaakt door een multiresistente ziekteverwekker die door migranten binnengebracht was en zich binnen enkele dagen snel over het hele continent verspreidde.

Met een lichaamsgrootte tot 6 mm is de Hyalomma teek twee tot drie keer zo groot als zijn verwanten die in Duitsland wonen en is daarom een echte reus onder dergelijke parasieten. Het is zeer levendig en welhaast agressief. Ute Mackenstedt van de universiteit van Hohenheim beschrijft het dier met de opvallend gekrulde poten als een “jachtteek” die actief zijn gastheer nadert en dus een veel agressiever gedrag vertoont dan de inheemse teek.

Hoe gevaarlijk de geïmporteerde Hyalomma teek is, blijkt uit de beschrijving van het verloop van de ziekte van de Krim-Kongo hemorragische koorts, die de parasiet bij voorkeur verspreidt, verstrekt door de gezondheidsautoriteiten: “De incubatietijd is 1 tot 13 dagen. De symptomen zijn: plotseling hoge koorts, duizeligheid en ernstige gewrichts- en buikpijn. Typische symptomen zijn het blozen en zwellen van het gezicht, evenals conjunctivagezwellen en keelholte roodheid. Bloedingen van de huid en slijmvliezen zijn mogelijk, maar ook de inwendige organen kunnen worden aangetast. Dit kan leiden tot een ineenstorting van de bloedsomloop of een shock syndroom. In de tweede week van de ziekte kan als gevolg van lever-, nier- of doorbloedingsstoornissen de dood intreden”.

Deze informatie moet worden opgevat als een duidelijke waarschuwing om contact met bepaalde “vogels” zoveel mogelijk te vermijden. Door de ongecontroleerde immigratie verspreiden zich in Duitsland opnieuw dodelijke epidemieën, waarvan sommige in dit land al lang als uitgeroeid worden beschouwd: Lassakoorts, malaria, difterie, schurft, cholera, hepatitis, AIDS, dysenterie, lepra, syfilis of kinkhoest. Steeds meer Duitsers raken momenteel besmet met deze zeldzame ziekten. Daarom: Voorkomen is beter dan genezen!

Bron:

Alarmstufe Rot! Gefährliche tropische Riesen-Zecke nach Deutschland eingeschleppt

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

25 Comments on Alarmfase rood: Gevaarlijke tropische reuzen-teek West-Europa binnengebracht

 1. trebor2110 // maart 5, 2019 om 23:38 //

  nou lekker dan dat wordt weer goed controleren als je in het bos heb liggen neuken .

  Liked by 1 persoon

 2. Wakkere Joost // maart 5, 2019 om 23:39 //

  Ja ja zo gaat ie goed en wie betaald de kosten, juist wij dus
  en tevens verhoogde risico om wat op te lopen.
  Bedankt elite tuig!
  En wij maar braaf naar de GGD voor tropen prikken nou dat is dus ook niet meer
  nodig.Je loopt de ziektes hier wel op.
  Hou u maar vast er komen er nog veeeel meer van dat exotische tuig.
  En ook de tijger mug komt eraan en die zitten vol virussen.
  En jawel de mug kan virussen verspreiden.
  Ook een cadeautje van de elite.

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // maart 5, 2019 om 23:41 //

  hier nog een paar Afrikaanse teken

  Like

 4. Wakkere Joost // maart 5, 2019 om 23:49 //

  Hou u maar vast er komen er nog veeeel meer van dat exotische tuig.
  Hiermee bedoel ik migranten overigens.

  rebor2110 // maart 5, 2019
  Enne ik hoop wel dat het een dame is die jij daar te grazen neemt in dat bos?
  En kun je dat niet gewoon in je slaapkamer doen viespeuk bah.

  Like

 5. Iedereen die benzine tankt steunt de arabieren, lijkt me een waarheid als een heilge koe

  Liked by 1 persoon

 6. Leliedal // maart 6, 2019 om 01:12 //

  ‘Teken’ aan de wand, het zoveelste signaal!

  Like

 7. Republikein // maart 6, 2019 om 03:34 //

  Krijg toch een gezwel aan je kontgat.

  Like

 8. Republikein // maart 6, 2019 om 12:25 //

  Een tolk op locatie, straks meer dan ooit noodzakelijk, het kost een flinke duit maar we zijn een rijk en welvarend land, sky is the limit.

  Like

 9. Yvonne // maart 6, 2019 om 12:31 //

  leuk al die ziektes en bij deze teek ben je in 2 weken dood,hier krijgen ze geld enz en wij krijgen vieze ziektes

  Like

 10. Die asielparasieten brengen alleen maar ongeluk…hebben ze ooit iets goeds gebracht?

  Like

 11. Staan er alweer van die leipo’s met een bord welkom??

  Like

 12. Horatius // maart 9, 2019 om 14:20 //

  En maar lullen over klimaatbeheersing terwijl tal van exotische ziekten, epidemieën, bloedzuigers en andere parasieten (velen zelfs met menselijke gelaatstrekken) op illegale wijze Europa binnenstromen.

  Volgens de linkse Goedmensen zal het wel komen door de opwarming van het klimaat en heeft het totaal niets te maken met de ongecontroleerde immigratie van miljoenen nepvluchtelingen.

  Maar wij weten wel beter, want deze verschijnselen doen zich pas prominent voor sinds 2015 na de uitnodiging van Angela Merkel aan de muzelmannen om hier hun heil te komen zoeken.
  En in hun voetsporen kwamen ook de Afrikanen massaal naar West-Europa met de inmiddels overbekende gevolgen voor de criminaliteitsstatistieken en de algehele volksgezondheid.

  Zo gaan we met zijn allen terug naar de Duistere Middeleeuwen toen de pest en de cholera wel raad wisten met de overbevolking in sloppen en stegen. Nu een probaat middel om de vergrijzing van de autochtone bevolking te bestrijden, want de Afrikaan kan naar de medicijnman die met zijn voodoopraktijken misschien nog wel een oplossing kan bieden.

  Onze ziektekostenverzekering kan dan nog wel flink gaan oplopen, want in principe zijn we hier niet op voorbereid en moet er nog heel wat veldwerk en onderzoek worden verricht om deze exotische ziekten afdoende te kunnen bestrijden.

  Contacten met bepaalde immigrantenwijken zoals moslimenclaves, getto’s en in het bijzonder de opvangcentra voor asielzoekers moet ten stelligste worden afgeraden in het belang van de algehele volksgezondheid. Alleen linkse activisten, hulpimams, welzijnswerkers, gezinscoaches en andere soortgelijke creaturen kunnen daar hun goede werken blijven doen, uiteraard geheel op eigen risico.

  Voor de rest van de bevolking blijft het motto: Voorzichtigheid is Geboden.
  En stem op een immigratie-kritische partij, voorkomen is beter dan genezen!

  Like

 13. Stemmen op een immigratie-kritische partij, de PVV.
  Niks ten nadelen van, Geert Wilders Fleur Agema, Dion Graus, Martin Bosma,
  maar er verschijnen steeds meer menselijke parasieten.
  Een daarvan lijkt mij Arnoud van Doorn.
  Een ander Joram van Klaveren.

  Het is prachtig dat ze uiteindelijk zichzelf hebben gevonden als (Lint)worm-fluisteraars,
  maar laat ze meteen oprotten naar de landen van de (Lint)worm-fluisteraars.
  Laat ze de reuze parasiet meenemen en iedere andere parasiet die op twee benen loopt.

  Like

 14. Ben Wildeman // april 28, 2019 om 19:17 //

  Ja en weer die verrotte islamteken,honderden mensen vermoord in Sri-Lanka.Ach met Christchurch iedereen in de politiek onthutst Nu er ca 250 Christenen zijn vermoord is het oorverdovend stil bij de ,,correcte,,politici.Laten we hopen dat er een lading reuzenteken in hun broeken gestopt worden Dan is het lachen >ha-ha-ende ha-ha.

  Like

 15. Johan huijskens // april 30, 2019 om 17:04 //

  AUSLANDER RAUS

  Like

 16. Willem // mei 3, 2019 om 00:14 //

  Als het goed vriest gaan de teken,bacteriën en malariamuggen dood.

  Like

 17. Het vriest hier in Zweden waar ik verblijf tijdens de winterseizoenen regelmatig tot -20/25 en elk voorjaar zijn die parasieten weer terug. Teken zijn goed bestand tegen lage temperaturen. Ik heb er al weer een paar uit de vacht mijn hond geplukt.

  Like

 18. Kerel toch. // mei 24, 2019 om 20:10 //

  Maakt niet uit, in 1948 werd Nederland officieel malaria vrij verklaard, en de tijgermug bevriest ook niet.

  Like

 19. Kathy // juni 1, 2019 om 02:44 //

  Waar gaat dat naartoe voor onze kinderen en kleinkinderen?? Het stopt echt niet hé. En we mogen dan niet bang zijn en ze welkom heten. Sorry maar onze gezondheid en dat van onze kinderen komt eerst!!!!

  Like

 20. Het Zonnetje in huis. // juni 16, 2019 om 14:15 //

  Wat ik nou niet begrijp is dat: Europeanen(witten) eeuwenlang over de wereld uitgezwermd zijn,verschillende continenten hebben veroverd,de oorspronkelijke bevolkingen uitgeroeit of in reservaten gestopt hun landen overgenomen ,hun cultuur venietigd enz, en dat normaal vinden,,,maao owee hun gebeente als er exotische immigranten in Europa opduiken,dan is het gejammer niet om aan te horen ,om van het janken maar te zwijgen !How bizar !

  Like

 21. Het Zonnetje in huis. // juni 16, 2019 om 14:20 //

  Mensen wees aub niet bang ,die teken vallen heus mee.Ht zijn vooral discoteken die graag dansen,hypoteken die de aflossing van je schuld betalen,biblioteken die je leren lezen,videoteken die dvd,s uitdelen enz.dus heb genen bang !

  Like

 22. Republikein // juni 16, 2019 om 14:40 //

  Appels met peren vergelijken, Bintang besar.

  Like

 23. @Het Zonnetje in huis”, en daar moet ik je gelijk in geven, wij hebben eeuwen geleden de griep verspreid in de tropen met ontdekking’s reiziger , missionarisje, en ondernemertje spelen, waar die onbekend was. Het industrieële “gif ” dat ruim een eeuw geleden o.a. de Groenlandse bevolking bereikte met hart en vaatziekten, kanker toename belaste, en dat is geen flauwekul, het was tot voor een eeuw geleden nog haast onbekend aan de poolcirkel.

  Like

 24. klaas vaak // juni 20, 2019 om 14:19 //

  Het Duitse gesynchroniseerde dagblad Focus verspreidde onmiddellijk het sprookje van vogels die de Hyalomma teek naar Europa zouden hebben gebracht.
  Als Mozes niet naar de berg komt, dan komt de Hyalomma wel naar Mozes.
  Ach ja, het gaat allemaal zo makkelijk tegenwoordig. Even naar de teek away vliegen, wanneer je als trekvogel trek in een teek krijgt. Nog groener is een teekkoerier bellen. Die fietsen elektrisch en dat scheelt weer vlieguren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s