Nieuw

UMCG zet paddo’s in tegen depressie

Pixabay

Een aantal patiënten met moeilijk te behandelen depressies kunnen in het UMCG een experimentele behandeling krijgen met de stof psilocybine. Dat is de werkzame stof van paddo’s en bepaalde soorten truffels.

De psychiater heeft er alvast zin in:

Volgens psychiater Robert Schoevers van het UMCG moet er nog wel veel onderzoek worden gedaan.

Onder begeleiding van ervaren drugsgebruikers:

‘Als je de middelen in een gecontroleerde omgeving gebruikt, zijn ze niet gevaarlijk’, zegt Somers. ‘De behandelingen worden uitsluitend gegeven in aanwezigheid van ervaren én getrainde therapeuten. Want tijdens een sessie is het mogelijk dat een patiënt angst of verwarring ervaart. De therapeuten zijn getraind om hiermee om te gaan.’

RTV-Noord >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

3 Comments on UMCG zet paddo’s in tegen depressie

 1. Angst paniek ervaren…gezellig.

  Like

 2. Gevaarlijk expiriment, als je echt flipt is hulp te laat er blijft meestal naschade,Zandpoort zat er vol mee.

  Like

 3. trebor2110 // maart 5, 2019 om 16:15 //

  Lekker af en toe een portie paddo,s helemaal niks mis mee .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s