Nieuw

Immigratie- en EU-kritische partij sterk toegenomen bij Estse verkiezingen

Estland parlementsgebouw. Bron: Wikimedia. Auteur: Stan Shebs.

Nadat de stemmen gisteren bij de Estse verkiezingen waren geteld, was het duidelijk dat de nationalistische conservatieve partij Ekre sterk is toegenomen. Ze gingen van 8,1 naar 17,8 procent, waardoor hun mandaten met 12 werden verhoogd.

De marktliberale Hervormingspartij (Reform Party) is echter met 28,8 procent van de stemmen als winnaar uit de bus gekomen. Zo zal partijleidster Kaja Vallas naar verwachting de eerste minister-president van het land worden, de eerste vrouw van het land.

De sociaal-liberale Centrumpartij ontving 23 procent. De regeringscoalitie omvat ook de conservatieve Isamaa, die 11,4 procent ontving en de Sociaal-Democraten met 9,8 procent.

Na de verkiezingen van 2015 werd de Hervormingspartij de grootste, maar na een motie van wantrouwen vanwege onder andere het slechte beheer van de immigratiekwestie ging ze in de oppositie.

Moeilijke regeringsonderhandelingen worden verwacht
Alle partijen zouden moeten hebben uitgesloten dat ze zullen regeren met Ekre, die wordt geleid door Mart Helme, wat een coalitie kan betekenen tussen de Centrumpartij, met Jüri Ratas als partijleider en de Hervormingspartij. Ze hebben sinds 2003 niet meer samen geregeerd.

Beide partijen zijn economisch conservatief, maar de Centrumpartij wil het belastingstelsel van Estland progressiever maken, terwijl de Hervormingspartij een bedrijfsvriendelijk hervormingsbeleid wil, met inbegrip van vlakke belasting, al lang een hoeksteen van de economie van Estland.

Noemt een samenwerking met de Centrumpartij niet uitgesloten
– We houden alle mogelijkheden open voor een coalitie, zou ze volgens Reuters gezegd hebben.

De kiezersbasis van de Ekre partij bevindt zich buiten de hoofdstad, waar hun immigratie-kritische politiek de kiezers sinds 2015 meer aanspreekt, een steun die sindsdien is gebleven.

Bron:

Invandrings- och EU-kritiker kraftigt framåt i det estniska valet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s