Nieuw

Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen: “Deze Sinterklaaspolitiek is onhoudbaar voor onze sociale zekerheid”

Van de bijna 1 miljard euro die afgelopen jaar werd uitgekeerd aan leeflonen ging zowat de helft naar niet-Belgen. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas opvroeg bij minister van Maatschappelijke Integratie Ducarme.

Wie onvoldoende bestaansmiddelen heeft kan beroep doen op het leefloon bij het OCMW. De kostprijs ervan bedroeg vorig jaar 990 miljoen euro. Nooit eerder lag dat bedrag zo hoog. Opvallend: 440 miljoen euro of zowat de helft van het totale budget wordt uitgekeerd aan mensen die niet over de Belgische nationaliteit beschikken.

HLN >>

En dan mag je daar nog alle buitenlanders die wel de Belgische nationaliteit gekregen hebben en een uitkering hebben bij optellen en dan is het nóg erger.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

8 Comments on Helft leeflonen uitgekeerd aan niet-Belgen: “Deze Sinterklaaspolitiek is onhoudbaar voor onze sociale zekerheid”

 1. “Leeflonen”
  Een loon voor het in leven blijven.

  Like

 2. CurvedAir // maart 4, 2019 om 19:26 //

  Men had het dan ook absoluut niet verwacht en zag het niet aankomen: het geïmporteerde nepvolk was zo ijverig en zelfstandig, en stonden er immers om bekend hoe geweldig men de thuislanden had opgebouwd, en welke vooruitstrevende studies de migranten daar gevolgd hadden.

  Alom verbijstering…

  😂

  Liked by 2 people

 3. Nederland kan er ook wat van, ik bedoel bijstandsfraude dan.
  Veel Turkse bijstanders hebben onroerend goed in Turkije en dat is heel erg moeilijk traseerbaar.
  Waarom weet ik niet, de VVD zal daar wel hard aan gewerkt hebben om dit zo moeilijk mogelijk te maken en als het dan aan het licht komt, zullen ze wel regeltjes verzonnen hebben zodat de fraudeur er alsnog onderuit kan komen.

  Liked by 1 persoon

 4. Jeanette K // maart 5, 2019 om 10:21 //

  Dat die infiltranten enkel van een uitkering leven, doen ze doelbewust!
  Lees de twee citaten uit Siem Eikelenboom’s bestseller JIHAD IN DE POLDER*, op
  deze pagina:
  http://web.archive.org/web/20130518213445/http://hvv.amsterdampost.nl/HVV/www.hetvrijevolk.com/index631f.php?pagina=7085

  Liked by 2 people

 5. Jeanette K // maart 5, 2019 om 10:22 //

  Dringt nog steeds niet door in de EU en de rest van de wereld: iedere moslim in het Westen is een infiltrant met een opdracht. Die staat hier:
  http://antivenin.blogspot.com/2013/09/flashback-het-moslim-broederschap.html

  Liked by 1 persoon

 6. koddebeier // maart 5, 2019 om 12:14 //

  Het zal in Nederland in veel beter zijn, alleen de deksel van de doofpot is hier veel zwaarder en de media kan beter liegen !!!

  Like

 7. CurvedAir // maart 5, 2019 om 12:38 //

  Een welhaast lachwekkend feit is dat Nederland, die al decennia lang Turkse migranten opneemt, GEEN uitleveringsverdrag met Turkije heeft. Criminele Turken, en dat is vrijwel de meerderheid, kunnen dus eerst toeslaan in weekhartig Nederland en vervolgens de wijk nemen naar het kalifaat van Erdogan. Nog zo’n argument waarom je je in hemelsnaam afvraagt waarom dat nepvolk hier binnen gehaald is.

  Turken zijn de meest fanatieke parasieten in Nederland, zij proberen zoveel mogelijk te profiteren en overal voordeel uit te slaan.

  Overigens is het helemaal niet zo moeilijk om bijstandsfraude met betrekking tot onroerend goed te voorkomen, want je hoeft helemaal niets te traceren (‘traseren’ zou @ Dirk schrijven).

  Indien een persoon met een dubbel paspoort – en dat zijn in Nederland meestal Turken – bijstand aanvraagt, zou dit persoon een verklaring van de Turkse overheid moeten overleggen waaruit blijkt dat deze geen bezittingen in dit land heeft.

  Geen verklaring? Ook geen bijstand, is helemaal niet moeilijk.

  Liked by 1 persoon

 8. Dit was te verwachten…het verbaast mij dus totaal niet…ze komen alleen maar om te profiteren ons geld

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s