Nieuw

Facebook maakt gebruik van “Deboosting” tools om Conservatieven te targetten

Project Veritas heeft een uitgebreid rapport uitgebracht waarin werd onthuld hoe Facebook gebruik maakt van “deboosting” tools om conservatieve accounts aan te pakken.

De “deboosting”-tools worden gebruikt om te voorkomen dat conservatieven een groter publiek bereiken. Project Veritas heeft interne documenten en bewijsmateriaal verkregen die verder bewijzen wat we al weten.

 •  Insider, Formerly Responsible for Content Review in Facebook’s Intellectual Property Dept Speaks Out, Loses Job

 •  Facebook Engineers Plan to “demote bad content”

 •  Conservative Facebook Page Livestreams Secretly “deboosted,” No Notice to Page Owners

 •  Facebook Can Classify Users as Trolls Based on Their Vocabulary, Then Punish By Limiting Bandwidth, Blocking Comments…

 •  Facebook Engineer: “‘hateful’ content is coming from right-leaning sites.”

 •  “Special features” Triggered “leading up to important elections”

 •  Bizarre View of “hate speech” Includes Content from Conservative Commentator

Link naar you-tube, omdat de filmpjes niet meer weergegeven kunnen worden (de link doet het nog op dit moment).

CBN:

De onderzoeksjournalistengroep Project Veritas zegt dat het interne documenten van een voormalige Facebook-werknemer heeft verkregen die de vermeende vooringenomenheid van het bedrijf tegen conservatieven op het platform bewijst.

Het rapport bevat 60 pagina’s interne documenten, screenshots van Facebook-werknemersdiscussies en een sit-down interview met de naamloze Facebook-insider.

“Ik zag dingen gebeuren die ik persoonlijk verontrustend vind”, zegt de voormalige medewerker in de video.

Volgens Project Veritas werkte de leaker als content review analist en behandelde zij auteursrecht- en handelsmerkaanspraken.

De voormalige werknemer zei dat ze herhaaldelijk Facebook zag gebruik maken van een technische actie genaamd “ActionDeboostLiveDistribution” die ze aan conservatieve pagina’s zag hangen.

Project Veritas oprichter James O’Keefe, die de video vertelt, zei dat deboosting “een methode voor distributie onderdrukking” is.

“Dit komt omdat prompts zoals ‘Deel deze video’ zijn uitgeschakeld. Interactieve meldingen zijn ook uitgeschakeld en de live-feedboost die gepaard gaat met een live streaming video op Facebook wordt verwijderd. Het systeem zet de live video om in tekst. Machine learning classificeert of identificeert bepaalde woorden – en ‘slechte woorden’ veroorzaken de-boosting,” zei O’Keefe.

De ,,vroegere werknemer zei de posten werden deboosted zonder de gebruikers op de hoogte te brengen.

Link naar ander you-tube filmpje, omdat de filmpjes niet meer weergegeven kunnen worden (de link doet het nog op dit moment).

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Facebook maakt gebruik van “Deboosting” tools om Conservatieven te targetten

 1. antiislamnu // maart 5, 2019 om 01:49 //

  Er is volop bewijsmateriaal dat we zwaar gemanipuleerd worden net eva jinek voorbij zien komen zit heel d66 aan tafel de ene na de andere leugen te verkondigen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s