Nieuw

Orbán wil nieuwe EU-instelling voor migratiebeleid

“De vragen die voortvloeien uit migratie moeten uit de handen van de Commissie worden genomen”, aldus Orbán. Hij roept op tot de oprichting van een apart orgaan voor dit doel.

De Hongaarse premier Viktor Orbán stelt een reorganisatie van het Europese migratiebeleid voor.

“We hebben een methode nodig waarmee we ondanks verschillende standpunten samen met elkaar mee kunnen leven”, vertelde Orbán aan de Welt am Sonntag. “De vragen die voortvloeien uit migratie moeten daarom uit de handen van de Commissie worden genomen”.

Orbán sprak zich uit voor de oprichting van een nieuwe instelling op Europees niveau: “Er moet een apart orgaan worden opgericht waarin alleen de ministers van Binnenlandse Zaken van het Schengengebied vertegenwoordigd zijn. Net als in het geval van de eurozone, waar er een aparte Raad van ministers van Financiën is”.

Deze Raad zou in staat moeten zijn om over alle “vraagstukken met betrekking tot de gehele Schengenzone te beslissen op de manier waarop deskundigen dat doen, en niet op de manier waarop politici dat doen”, aldus de Hongaarse minister-president.

Orbán: Zal de grenzen van Hongarije tegen migranten verdedigen
Orbán geeft toe dat er in het verleden een “een breuk” in de Duits-Hongaarse betrekkingen was. Dit was “alleen aan de politiek te danken” en ook hij moest daar de verantwoordelijkheid voor nemen: “Een deel van de schuld voor de Duits-Hongaarse ontevredenheid ligt inderdaad bij mij”, zei Orbán.

Sinds 1989 was de relatie op alle gebieden uitstekend. “De breuk in de politieke betrekkingen werd uitsluitend veroorzaakt door migratie. Wij dringen aan op het recht van naties op zelfverdediging. Duitsland heeft een andere filosofie”, aldus de minister-president van Hongarije.

Orbán ziet de migratiecrisis niet als voorbij: “Alles wat we sinds 2015 hebben meegemaakt, zal nog meer gaan gebeuren. In de Arabische en zwarte Afrikaanse landen blijft de bevolking groeien en binnenkort zal het niet meer mogelijk zijn om alle mensen daar te voeden”.

Orbán vertelde de krant “Welt am Sonntag” dat Hongarije zichzelf als een “grensland” van deze ontwikkelingen ziet. Vandaag de dag is het uitsluitend “in de beslissing van de Turkse regering of de vele miljoenen vluchtelingen die daar verblijven naar Europa zullen gaan. Maar we zijn vastbesloten: Als ze afreizen, zullen we de grenzen van Hongarije verdedigen”, vervolgde de Hongaarse premier.

Affichecampagne tegen Juncker
Vorige week lanceerde de nationalistische conservatieve regering van Orbán een postercampagne tegen de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker. Boedapest beschuldigt hem ervan dat hij de EU-landen wil verplichten vluchtelingen op te nemen en de nationale grensbewakingen te verzwakken.

Vanwege de anti-EU campagne wordt de Fidesz-partij van Orbán bedreigd met uitzetting uit de Europese Volkspartij (EVP). CDU-leider Annegret Kramp-Karrenbauer bekritiseerde ook Orbán. In een interview met “Welt am Sonntag” kondigde de Hongaarse regeringsleider aan dat hij Kramp-Karrenbauer deze maand in Brussel zou ontmoeten.

Bron:

Orbán will neue EU-Institution für Migrationspolitik

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Orbán wil nieuwe EU-instelling voor migratiebeleid

  1. ik heb in het nieuwsblad ook gelezen over de affiche campagne . maar stel de vraag en typisch van de kranten Georges Soros word niet vernoemd. Wie bescherm hem en zijn zijn belangen zo groot op de kranten en media .

    Like

  2. Vreemd,
    Bij Orban denkt ik ooit aan andere.
    Bij Timmermans, Sargentini, Junker en Verhofstadt, kom,t altijd Dutroux bij me op.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s