Nieuw

Nieuwe asielzoekertsunami naar Europa – Massale protesten in Algerije kunnen leiden tot burgeroorlog

De sociaal-politieke situatie in Algerije ontaardt en zou kunnen uitgroeien tot een ernstige crisis in het grootste Afrikaanse land in termen van oppervlakte - wat ook gevolgen zou hebben voor Europa.

Al dagenlang vinden er in Algerije massale protesten plaats in de straten van de hoofdstad Algiers en andere steden. Zij zijn voornamelijk afkomstig van werklozen en hopeloze jongeren die klagen over de economische en sociale situatie van het land.

De aanleiding is de vijfde kandidatuur van de incompetente president Abdelaziz Bouteflika voor de komende presidentsverkiezingen. President Bouteflika wordt gezien als een marionet voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de huidige gespannen economische en sociale situatie in het land.

Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig begon met straatprotesten
De Algerijnse burgeroorlog in de jaren ’90 begon met protesten op straat. Zelfs nu al bestaat de mogelijkheid dat de protesten kunnen escaleren tot een nieuwe crisis in Algerije en uiteindelijk tot een burgeroorlog kunnen leiden.

In dit geval zou het Algerijnse volk ook het recht op asiel in Europa hebben.

Bovendien hebben volgens de “Kronen-Zeitung” ongeveer een miljoen Algerijnen het Franse dubbele staatsburgerschap en daarmee het recht om het Schengengebied binnen te komen. Andere bronnen spreken van 450.000 tot 900.000 Franse Algerijnen. Er zijn ook protesten geweest tegen de Algerijnse leiders in Parijs.

Hoge werkloosheid en corruptie
Het socialistische staatsapparaat van de overwegend islamitische Noord-Afrikaanse staat met zijn 41 miljoen inwoners, overwegend Arabische inwoners, brokkelt in elkaar.

Algerije lijdt onder de hoge werkloosheid, vooral onder jongeren, en onder de wijdverbreide corruptie.

President Bouteflika is een marionet van een kliek van voornamelijk militaire generaals die in de periode van de bevrijdingsbeweging in de jaren ’90 aan de macht kwamen. De 82-jarige president, verzwakt door ziekte, lijkt niet in staat om te handelen. Bovendien strijden de twee militaire clans om de winsten uit corruptie.

Algerije beschikt over aanzienlijke olie- en gasreserves, die een groot deel van de exportopbrengsten van het land vertegenwoordigen. Een groot deel van de banen in Algerije is dus ook te vinden in de olie- en gasindustrie.

Ontbrekende banen om de bevolkingsexplosie op te vangen
Door corruptie en autocratisch staatssocialisme is de economische situatie in dit mineraalrijke land rampzalig. Een bepaalde klasse verrijkt zichzelf en belemmert dringend noodzakelijke investeringen door haar hebzucht naar geld en interne machtsstrijd.

Algerije is een van de rijkste landen van Afrika. Door het gebrek aan modernisering van industriële installaties en het gebrek aan productie van sectoren van de aardgas- en olie-industrie en andere economische sectoren, is de economie verwoest.

Bron:

Neuer Asylansturm nach Europa? – Massenproteste in Algerien könnten in Bürgerkrieg münden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

6 Comments on Nieuwe asielzoekertsunami naar Europa – Massale protesten in Algerije kunnen leiden tot burgeroorlog

 1. KNETTERGEK // maart 4, 2019 om 10:32 //

  Burgeroorlog daar en zsm ook hier

  Like

 2. Horatius // maart 4, 2019 om 10:35 //

  Een nieuwe Arabische Lente op komst?

  Het lijkt er verdacht veel op en de NGO’s zullen wederom een cruciale rol gaan spelen bij de eventuele volksverhuizingen. Niet via Spanje dit keer maar rechtstreeks naar Frankrijk want gewapend met een Frans paspoort op zak is de rest een formaliteit.

  En aangezien het hier hoofdzakelijk gaat om ‘jonge hoogopgeleide Algerijnen’ vallen ze automatisch onder de regelgeving van het Marrakeshpact.
  En mochten er echt te veel Algerijnen de oversteek gaan maken dan zal er een conferentie worden belegd in Brussel om te praten over een herverdeling van al die kennismigranten.

  Wij hebben echter een bruin vermoeden dat de voormalige Oostbloklanden zullen weigeren op te draaien voor het Franse koloniale verleden, dus hun grenzen hermetisch gesloten zullen houden. Maar vanwege de historische en culturele banden zullen de meeste Algerijnen kiezen voor Frankrijk waar al talloze landgenoten verblijven sinds het verkrijgen van de onafhankelijke status.
  Dus nog meer jonge werkelozen in Frankrijk en nog meer reden om massaal de straat op te gaan.

  Echter één ding is 100 procent zeker: over de vergrijzing van de Europese bevolking hoeven we ons geen zorgen meer te maken.

  En over het probleem van het werven van rekruten voor het Europese leger al helemaal niet.

  Liked by 1 persoon

 3. CurvedAir // maart 4, 2019 om 10:57 //

  Beslist geen Algerijnse meisjes op de foto rechtsboven uit de serie van Alex Btard. Men wil kennelijk suggereren dat er net zo goed Europese vrouwen in Algerije zijn als Algerijnse vrouwen in Europa. Het lijkt er veel op dat de twee modelletjes speciaal voor de fotosessie zijn overgevlogen.

  Like

 4. Yvonne // maart 4, 2019 om 12:18 //

  kom maar er kan nog meer bij, zij massaal hier heen en wij, wij schuiven op naar Oost europa, Hongarije, Polen, enz we maken graag plaats voor jullie, sarcastisch bedoeld

  Like

 5. Yvonne // maart 4, 2019 om 12:25 //

  maar dan ook een aardige oprot premie erbij en uitkering voor de rest van ons leven
  ik ben de verhuftering hier toch al spuugzat

  Like

 6. Dan maar heel snel de grenzen sluiten…anders zitten wij er dadelijk weer mee opgezadeld…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s