Nieuw

Israëlische procureur-generaal: “Netanyahu wordt vervolgd”

Israëlische premier Benjamin Netanyahu samen met procureur-generaal Avichai Mandelblit. Foto: Abir Sultan.

De hoogste aanklager van Israël heeft besloten premier Benjamin Netanyahu te vervolgen wegens omkoping, fraude en misbruik van machtspositie, vervolgingen die kunnen leiden tot een meerjarige gevangenisstraf. Als de Israëlische premier wordt veroordeeld, riskeert hij een meerjarige gevangenisstraf.

Naast de juridische gevolgen dreigt de vervolging ook een politieke aardbeving te veroorzaken die Netanyahu’s kansen op herverkiezing bij de parlementsverkiezingen op 9 april ernstig zou kunnen schaden.

De aanklacht tegen Netanyahu heeft betrekking op drie punten. Volgens de ernstigste daarvan wordt de premier ervan beschuldigd miljoenen euro voordelen te hebben gegeven aan de grootste telecomgroep van Israël in ruil voor positieve berichtgeving op de nieuwssite van het bedrijf. De andere twee beschuldigingen gaan over fraude en machtsmisbruik.

In een officiële brief richt procureur-generaal Mandelblit ongewoon harde woorden tegen de premier:

U hebt het imago van de gemeenschapsdienst en het publieke geloof daarin beschadigd. U hebt gehandeld met tegenstrijdige belangen, u hebt uw positie misbruikt en andere overwegingen gemaakt met betrekking tot de belangen van uw persoon en uw gezin. U hebt staatsambtenaren die ondergeschikt zijn aan u gecorrumpeerd.

Benjamin Netanyahu ging donderdagavond tijdens een live televisie-uitzending in een woedende tegenaanval, beschuldigde politie en aanklagers ervan linkse belangen te dienen en de aanklacht een samenzwering om hem als premier te verwijderen.

– De beschuldigingen zijn absurd. Dit kaarthuis zal neerstorten, zei de minister-president.

In de toespraak bedankte hij ook zijn “vrienden” Poetin en Trump en zei dat de situatie van Israël nu beter is dan ooit.

Politieke analisten in Israël zijn echter van mening dat de vervolging tegen Netanyahu ‘zachtere’ rechtse kiezers zou kunnen afschrikken en ertoe zou leiden dat zij van partij zouden veranderen, wat zou kunnen leiden tot een verandering van regering.

Bron:

Netanyahu kommer att åtalas

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7947 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Israëlische procureur-generaal: “Netanyahu wordt vervolgd”

  1. de zionisten zijn in aktie gekomen .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s