Nieuw

Intellectueel doch idioot

Dit artikel is bedoeld als vertaling en gedeeltelijke herschrijving van een bestaand artikel naar een Nederlandse context. Het oorspronkelijke artikel is geschreven door Nassim Nicholas Taleb, een bedrijfseconoom wiens academische interesse vooral ligt bij wiskundige financiële economie en kennistheorie van financieel-economische risicoanalyses.

Taleb heeft jarenlang gewerkt bij grote bedrijven in de financiële wereld in Parijs, Londen en New York, maar is zich na het verkrijgen van financiële onafhankelijkheid gaan richten op een academische carrière en het schrijven van boeken om zijn kennis te delen met anderen. Zijn boek ‘Skin In The Game: The Underlying Matrix of Daily Life’ gaat over hoe we op alle sociaal-maatschappelijke niveaus en in alle sociaal-maatschappelijke interactie enkel mensen moeten vertrouwen die iets te verliezen hebben. Zodoende past Taleb de door hem opgedane kennis en kunde toe op sociaal-maatschappelijke interactie.

Erkenbrand >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

1 Comment on Intellectueel doch idioot

 1. Fransdo // maart 3, 2019 om 22:21 //

  Een artikel naar mijn hart wat ook nog eens begint met de juiste titel. Helaas zwakt de schrijver dat onder aan zijn artikel weer te veel af door te zeggen dat men waarschijnlijk denkt dat deze tekst geschreven is om aan te geven dat iedereen een idioot is maar dat volgens de schrijver niet het geval is.

  In mijn eigen bewoordingen heb ik dergelijke zaken al vaker benoemd. Er is een heel verschil tussen intelligentie (bijvoorbeeld een Drs. Titel halen op een universiteit) en functionele intelligentie waar onze pseudo-elite in toenemende mate niet toe in staat is.
  Vandaar ook dat ze zaken niet begrijpen zoals de schrijver aangeeft, zoals protesten gele hesjes, Salvini, Orban, stemmers op Wilders, Baudet, Trump en Brexit en te simpel zijn om de argumenten van andersdenkenden te begrijpen waardoor ze die doorgaans afdoen als Xenofobie, racisme, vreemdelingenhaat, Islamofobie daarbij niet beseffend dat zij degenen zijn die doorgaans die pseudo-intelligente smoezen verzinnen ten behoeve van hun geloofwaardigheid zoals arbeidsmigratie, vluchtelingen, migratie, cultuurverrijking, vacaturebestrijding, bestrijding vergrijzing en nu weer humanitaire visa en ridicule verdragen daartoe tekenen zoals Barcelona, Straatsburg en Marrakesh.
  Waar de schrijver begon met het hanteren van de term semi-intellectuelen daar herstelde hij zich gelukkig snel door daarna alleen nog maar te spreken van pseudo-intellectulen want dat is de enige term die bij hen past.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s