Nieuw

Finse ‘Soldiers of Odin’ kondigen jacht op verkrachters en pedofielen aan

© Soldiers of Odin

De nieuwe Soldiers of Odin-video kan een oproep tot haat of onverdraagzaamheid jegens een bevolkingsgroep zijn.

De Finse politie en het Openbaar Ministerie onderzoeken of de nieuwe Soldiers of Odin-video haatzaaien tegen een bevolkingsgroep is. In de video zegt de groepering dat ze een klopjacht op “verkrachters en pedofielen” zijn begonnen.

De nieuwe video van de nationalistische groepering Soldiers of Odin kan een oproep tot haat of onverdraagzaamheid jegens een bevolkingsgroep zijn, volgens politiecommissaris Pekka Hätönen die het heeft geëvalueerd.

– Maar we moeten eerst contact opnemen met het Openbaar Ministerie. Zij zijn verantwoordelijk voor onderzoek naar haatmisdaden die plaatsvinden op het internet, zegt Hätönen.

Soldiers of Odin publiceerden onlangs een opmerkelijke video op Facebook en Vimeo. In de video meldde de groep dat “het jachtseizoen op verkrachters en pedofielen is begonnen”.

In de video, die is ondertiteld in het Engels en Arabisch, beweert de groep dat het valse profielen in de sociale media heeft gemaakt, waar men zich uitgeeft als jonge meisjes. Met behulp van de profielen wil de organisatie de mannen onthullen die seksueel contact met jonge meisjes op het web zoeken. De video toont een groep gemaskerde mannen gekleed in zwart, gewapend met knuppels en kettingen, die te midden van de winterse duisternis naar de camera toe marcheren, begeleid door heavy metal muziek.

De video is inmiddels verdwenen. Volgens Hätönen heeft de politie niets gedaan om de video te verwijderen. Het is zeer waarschijnlijk verwijderd door de diensten waar het werd geplaatst nadat andere gebruikers de video hadden gemeld.

Als het Openbaar Ministerie van mening is dat er redenen zijn om een onderzoek naar de video in te stellen, dan zal het van toepassing zijn op de mensen die de video hebben gefilmd en verspreid – niet op de groep als geheel.

– We streven ernaar om met de individuen te spreken en te onderzoeken wat hun motieven met de video zijn geweest, zegt Hätönen.

Volgens hem heeft de groep al contact gehad met de politie. De groep heeft een e-mail naar de politie gestuurd met de aanmoediging om de zaak te onderzoeken.

– We zullen ze zeker ook verhoren.

Soldiers of Odin beleefden hun hoogtijdagen in de jaren 2015-2016 toen de groep in verschillende Finse steden patrouilleerde. Daarna is het lange tijd stil geweest.

– Sinds afgelopen najaar zijn ze weer begonnen te verschijnen, zowel op straat als op het internet, zegt Hätönen.

Bron:

Nya Soldiers of Odin-videon kan vara hets mot folkgrupp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8025 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Finse ‘Soldiers of Odin’ kondigen jacht op verkrachters en pedofielen aan

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s