Nieuw

Actueel onderzoek: “Antisemitisme” in Oostenrijk heeft veel te maken met immigratie

Geleidelijk aan begint het bij politieke leiders ook te dagen: “antisemitisme” – wat dat ook moge zijn – is vaak een gevolg van massale immigratie. Deze bevinding blijkt in ieder geval uit een recente studie in opdracht van het Oostenrijkse parlement. Volgens deze studie kan het antisemitische “kern-sediment” in Oostenrijk slechts op tien procent worden geschat. Echter, antisemitisme is meer verspreid onder mensen die Turks of Arabisch spreken, merkt het IFES op in haar onderzoek.

In totaal werden 2700 personen geïnterviewd. De studie is op dit moment bijna afgerond en zal naar verwachting over twee weken officieel worden gepresenteerd.

De gelijkstelling van “antisemitisme” met een afwijzing van de staat Israël, die ook het IFES-instituut aanneemt, is echter problematisch. Volgens het onderzoek wordt de stelling “Als de staat Israël niet meer bestaat, dan heerst er vrede in het Midden-Oosten” gesteund door ongeveer 70 procent van de Arabischtalige respondenten en door bijna de helft van de Turks sprekende respondenten. IFES beschouwt dit als “antisemitisme”. Maar ook orthodoxe Joden wijzen Israël vaak af.

De voorzitter van de Oostenrijkse Nationale Raad en voormalig minister van Defensie Sobotka benadrukt echter dat “antisemitisme” in Oostenrijk wijdverbreid is, niet in de laatste plaats onder de migranten.

Bron:

Aktuelle Studie: „Antisemitismus“ in Österreich hat viel mit Zuwanderung zu tun

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.161 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8021 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s