Nieuw

Zuid-Afrika: ANC zal blank eigendom in steden in beslag nemen, niet alleen op boerderijen, zegt president

Ramaphosa (midden) bezoekt Khayelitsha, een van de zwarte townships in Kaapstad, eerder deze week als onderdeel van de verkiezingscampagne van het ANC.

Blank bezit in Zuid-Afrikaanse steden en steden zal samen met blanke boerderijen in beslag worden genomen om ‘high-density housing’ voor zwarten te bieden, en blanken zijn verantwoordelijk voor de instortende treindiensten van het land, heeft de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa aangekondigd.

toekomstige Afrikaanse woningbouw

Tijdens een bijeenkomst van ‘traditionele leiders’ in het stadhuis van Kaapstad op woensdag deze week, als onderdeel van de verkiezingscampagne van het ANC, beschuldigde Ramaphosa ook Apartheid [lees blanken] voor Afrikaanse achterlijkheid en het feit dat zwarten altijd arm zijn.

“Land in steden en dorpen moet worden geïdentificeerd voor inbeslagname zonder compensatie waarop woningen met hoge dichtheid kunnen worden ontwikkeld, zodat gewone Zuid-Afrikanen dicht bij hun werkplek kunnen wonen,” vertelde Ramaphosa de vergadering.

“Apartheid verdeelde mensen buiten de grote steden. De armen leefden buiten de steden, en de rijken in hen, “vervolgde hij.

“Net als andere wereldsteden moest Zuid-Afrika woningen met hoge dichtheid ontwikkelen in de stadscentra en stadscentra, en de overheid zou de inbeslagname van land zonder compensatieprogramma gebruiken om geschikt land binnen de stedelijke gebieden te identificeren.

luxe woning

“Dit gaat de kosten van levensonderhoud van de armen verlagen, die dan niet zo ver hoeven ​​te reizen naar hun werkplek”, zei hij.

Dit is de eerste open bevestiging dat niet alleen boerderijen in beslag zullen worden genomen door de “geen compensatieregels” die in maart 2019 zullen worden ingevoerd, maar ook blanke eigendommen in stedelijke gebieden.

Ramaphosa gaf de blanken de schuld van de instortende spoorweginfrastructuur in Zuid-Afrika, hoewel het ANC de afgelopen 25 jaar het land heeft geregeerd.

nieuwbouwwijk

Hij erkende dat de infrastructuur van het openbaar vervoer zeer slecht was en dat het de Zuid-Afrikaanse economie veel kostte. Hij verbond zich ertoe om “de Passenger Rail Agency of South Africa (PRASA) rechtsomkeer te maken” nadat een nieuwe reeks van criminele corruptieschandalen onlangs het staatsbedrijf van het spoorwegvervoersysteem op zijn grondvesten deed schudden.

“Sommige treinstations in de townships [de zwarte voorsteden] zijn gesloten. Mensen gebruiken ze niet meer vanwege de criminaliteit en de onbetrouwbaarheid van het treinsysteem,” vertelde Ramaphosa aan de bijeenkomst, en voegde eraan toe dat dit ook te wijten was aan de “erfenis van de apartheid [lees: blanken] die ons een slecht openbaar vervoerssysteem nalieten”.

Bron:

South Africa: ANC Will Seize White Property in Cities, Not Just Farms, Says President

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Zuid-Afrika: ANC zal blank eigendom in steden in beslag nemen, niet alleen op boerderijen, zegt president

 1. Geronimo // maart 2, 2019 om 13:29 //

  Hoewel het een wondermooi land is, toch zou ik er nooit willen wonen. Te veel arrogante slimmeriken met een IQ van hooguit 70, in het beste gevallen te verstaan. Laat ze hun eigen zwarte boontjes maar doppen. Meteen zal dan duidelijk blijken tot wat ze maar in staat zijn.

  Like

 2. Daniël // maart 2, 2019 om 14:16 //

  Het is niets geweest daar, het is niets daar en het zal nooit wat worden daar, hoeveel miljarden we er ook insteken en hoeveel welzijnswerk we er ook verrichten. Je kunt van een idioot niet verwachten dat hij een welvarende en goed functionerende maatschappij kan voortbrengen, hoe de flagrante leugen van Wakanda ook gepromoot wordt. 😉

  Like

 3. CurvedAir // maart 2, 2019 om 14:17 //

  Het maar al te bekende verhaaltje: blanken creëerden welvaart, negers kwamen op de welvaart af, blanken waren te naïef en te humaan om hun verworvenheden te verdedigen, negers breken de welvaart weer af.

  Like

 4. skeeter // maart 3, 2019 om 06:00 //

  Daniel, klein foutje, het was wel wat totdat het westen er zich mee ging bemoeien.

  Like

 5. Skeeter, het was wel wat voordat het westen daar kwam? Meen je dat echt?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s