Nieuw

VS geeft ISIS veilige doorgang in ruil voor goud

De VS-strijdkrachten zouden naar verluidt een overeenkomst met ISIS hebben gesloten om in ruil voor 50 ton gestolen goud een veilige passage van de provincie van Deir el-Zour in Oost-Syrië te geven.

Het goud, met een waarde van ongeveer 1,9 miljard euro, werd tijdens zijn heerschappij en verschrikkingen in Syrië en Irak tussen 2015 en 2017 door de ISIS geplunderd. Volgens de Turkse krant Daily Sabah beweren lokale bronnen dat helikopters van het Amerikaanse leger het goud al hebben overgedragen aan de Amerikaanse legerbasis in Kobani.

Press TV rapporteert: De helikopters, volgens ooggetuigen, vervoerden grote kisten ISIS-“buit” van het al-Dashisha gebied op het platteland van Hasaka in het noordoosten van Syrië. De Amerikaanse strijdkrachten hebben zich reeds reusachtige hoeveelheden goud toegeëigend en getransporteerd die zij in de bolwerken van Daesh hebben geconfisceerd, waardoor de totale hoeveelheid verworven en naar Amerika verscheept goud ongeveer 50 ton bedroeg.

Het rapport voegt toe dat de laatste schuilplaatsen in Dayr al-Zawr ook miljoenen dollars in contanten bevatten die door de terreurgroep in  Syrië en het naburig Irak werden geplunderd.

Het laatste rapport komt ongeveer een week nadat de door de VS geleide coalitie ISIS-terroristen en hun familieleden in 50 vrachtwagens uit het dorp Baghouz heeft overgebracht, waar de resterende ISIS-elementen zich schuilhouden, volgens het zogeheten Syrische Observatorium voor de Mensenrechten.

De terreurgroep lanceerde in 2014 een campagne van bloedvergieten en vernietiging in Syrië en Irak. Later dat jaar lanceerde de VS en haar bondgenoten een invasie in de twee landen onder het voorwendsel van het verdrijven van de terroristen. Damascus maakt bezwaar tegen de militaire aanwezigheid van Washington op zijn grondgebied en heeft herhaaldelijk vraagtekens gezet bij zijn verklaarde doel.

Dankzij succesvolle legeroperaties, die de steun hebben van Iran en Rusland, heeft ISIS alle stukken land verloren die het op de Syrische regering had veroverd.

“De VS beschermen ISIS-kopstuk”
Een Iraakse wetgever heeft ondertussen gezegd dat ISIS-leider, Ibrahim al-Samarrai, alias Abu Bakr al-Baghdadi, wordt beschermd door Amerikaanse troepen in een westelijk woestijngebied in de Iraakse provincie al-Anbar. Hassan Salem van het Al-Sadiqoun-blok van het parlement, dat wordt geassocieerd met de paramilitaire groep Asa’ib Ahl al-Haq (League of the Righteous), maakte de opmerking bij de Elnashra-nieuwswebsite van Libanon.

– De Amerikaanse strijdkrachten op de vliegbasis Ayn al-Asad in de provincie, die door het Amerikaanse leger wordt gebruikt, bieden alle middelen die nodig zijn voor de beweging van al-Baghdadi tussen Irak en Syrië, voegde hij eraan toe.

– Hij reist tussen Irak en Syrië onder de bescherming van de VS-strijdkrachten. Washington steunt de verplaatsing van al-Baghdadi, uit zorg over een wet die in het parlement wordt voorbereid, die Amerikaanse krachten verplicht om het Iraakse grondgebied te verlaten, verklaarde Salem.

Bron:
US Giving ISIS Safe Passage In Exchange For Gold
US Army Takes 50 Tons Of Gold From Syria In Alleged Deal With ISIS

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.158 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7946 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on VS geeft ISIS veilige doorgang in ruil voor goud

 1. koddebeier // maart 2, 2019 om 15:18 //

  Het zou mij niet bevreemden tenslotte is ISIS een creatie van de CIA !

  Liked by 1 persoon

 2. Dick cheney // maart 2, 2019 om 23:22 //

  USA – terrorist # 1

  Like

 3. Ja de waarheid van ISS is boven het water ik heb vaak gezegd IIs is door Israël in Amerika georganiseerd maar niemand geloof het nu komt de waarheid boven het water of 🐒 uit de mouw

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s