Nieuw

Viktor Orbán: Degenen die de Europese Volkspartij willen verdelen zijn “nuttige idioten”

De Hongaarse premier Viktor Orbán verweert zich tegen de oproep om zijn partij Fidesz uit te sluiten van de Europese Volkspartij (EVP).

– In werkelijkheid komt de aanval van links, niet om ons te verzwakken, maar om de EVP te verzwakken. Als wij niet meer aanwezig zijn, zullen zij de Italianen aanvallen en dan is het de beurt aan de Oostenrijkers. Het heet salamitactiek, vertelde Orbán aan de Welt am Sonntag.

Vorige week hebben verschillende christen-democratische leiders in Europa opgeroepen tot de uitsluiting van de Fidesz-partij van Orbán. Manfred Weber (CSU), de topkandidaat van de EVP voor de Europese verkiezingen, had dit ook als optie beschreven.

Orbán beschuldigt zijn critici van naïviteit:

– Niet iedereen begrijpt dit, maar in de politieke literatuur worden ze volgens Lenin de ‘nuttige idioten’ genoemd. Terwijl ze geloven dat ze een spirituele strijd voeren, dienen ze de machtsbelangen van anderen, ja zelfs die van onze tegenstanders.

De Hongaarse premier antwoordde op de vraag of hij echt vindt dat kritische christen-democraten ‘nuttige idioten’ van links zijn:

– Degenen die de voorkeur geven aan een verdeling van de EVP – ja.

Aankondiging van verdere anti-Brussel posters

Orbán zelf, aan de andere kant, kondigde verdere anti-Brussel posters aan.

– In de volgende fase van de verkiezingscampagne, die dan al onze partijcampagne zal zijn, zie je een andere acteur op de posters: De heer Timmermans: de heer Juncker gaat met pensioen en de heer Timmermans neemt zijn plaats in, zei de Hongaarse premier tegen de krant ‘Welt am Sonntag’.

Frans Timmermans is vice-voorzitter van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor de rechtsstaat. Net als Juncker zal hij te zien zijn op de Hongaarse posters naast George Soros, de Joods-Amerikaanse investeerder van Hongaarse afkomst, die al lang het doelwit is van een campagne van de Hongaarse regering. Orbán legde dit als volgt uit:

De rol van Soros rol in de Europese politiek kan niet worden genegeerd en iedereen heeft het recht om te weten dat Timmermans zijn bondgenoot is.

Bron:

Viktor Orbán: Diejenigen, die die Europäische Volkspartei spalten wollen, sind „nützliche Idioten“

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.160 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8024 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Viktor Orbán: Degenen die de Europese Volkspartij willen verdelen zijn “nuttige idioten”

 1. Fransdo // maart 2, 2019 om 21:27 //

  Een zak patat heeft meer democratisch gehalte dan die hele EU

  Liked by 1 persoon

 2. Hebben wij ook die posters?

  Liked by 1 persoon

 3. Nazi-Duitsland was democratischer dan de huidige Europese Unie!!!

  Like

 4. Daniël // maart 4, 2019 om 07:19 //

  “Useful idiots will be lined up against the wall and shot because they know too much”. Yuri Bezmenov.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s