Nieuw

Saoedi-Barbarije pakt staatsburgerschap van zoon Bin Laden af terwijl de VS 1 miljoen op zijn hoofd zet

A photograph circulated by the U.S. State Department’s Twitter account

Saoedi-Arabië heeft het burgerschap van Hamza bin Laden, de zoon van de vermoorde Osa Bin Laden-leider Osama bin Laden, ontnomen, zei het Ministerie van Binnenlandse Zaken in een verklaring die in het officiële publicatieblad werd gepubliceerd.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei donderdag dat het een beloning van maximaal $ 1 miljoen aanbiedt voor informatie die “naar de identificatie of locatie in welk land dan ook” van Hamza leidt en noemt hem een ​​belangrijke leider van Al Qaeda.

Hamza, vermoedelijk ongeveer 30 jaar oud, was vóór de aanslagen van 11 september aan zijn vaderszijde in Afghanistan en bracht tijd door met hem in Pakistan na de door de VS geleide invasie van Afghanistan.

Geïntroduceerd door de nieuwe chef van de organisatie, Ayman al-Zawahiri in 2015, geeft Hamza een jongere stem aan de groep wiens ouder wordende leiders worstelen om militanten over de hele wereld te inspireren, zeggen analisten.

Hij heeft opgeroepen tot terroristische aanslagen in westerse hoofdsteden en dreigde wraak te nemen tegen de Verenigde Staten vanwege de moord op zijn vader, zei het ministerie van Buitenlandse Zaken in 2017 toen het hem aanduidde als een wereldwijde terrorist.

Hamza bin Laden’s verblijfplaats is een twistpunt geweest. Hij wordt verondersteld om jaren samen met zijn moeder in Iran doorgebracht te hebben, ondanks Al-Qaeda’s scherpe veroordelingen van de sjiitische tak van de islam die het land domineert.

Waarnemers zeggen dat het administratieve regime in Teheran hem onder huisarrest hield als een manier om druk te blijven uitoefenen op zowel rivaliserende Saoedi-Arabië als op Al Qaida, en de soennitische militanten ervan te weerhouden Iran aan te vallen.

Een van de halfbroers van Hamza bin Laden vertelde de krant The Guardian vorig jaar dat Hamza’s verblijfplaats onbekend was, maar dat hij misschien in Afghanistan was.

Hij zei ook dat Hamza bin Laden trouwde met de dochter van Mohammed Atta, de hoofddiefhebber in Al-Qaeda’s 11 september 2001 aanvallen op de Verenigde Staten die zo’n 3.000 mensen doodden en de Amerikaanse interventie in Afghanistan op gang brachten.

Bron:

US offers $1m reward for bin Laden’s son

Saudi Arabia strips Osama bin Laden’s son of citizenship

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10112 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s