Nieuw

ISIS jihadi liet zich in Zweden aan zijn oorlogswonden behandelen, zodat hij weer verder kon vechten in Syrië

Khaled_Shahadeh

Een Isis jihadi keerde terug naar zijn huis in Zweden om wonden aan zijn schouder gratis te laten behandelen in een door de staat beheerd ziekenhuis, alvorens terug te keren naar de frontlinie in Syrië, heeft de Zweedse krant Expressen gemeld.

Khaled Shahadeh, 28, keerde in 2015 terug naar Zweden voor medische zorg alvorens terug te keren naar Syrië, vertelde zijn vader de krant, een claim die de krant heeft bevestigd door andere bronnen. Shahadeh is een van de vier Isis-leden uit Göteborg en de nabijgelegen stad Borås, die samen met de bekeerde Michael Skråmo, Nader el Shaya en Mohamud Saeed Adib als een voortdurende bedreiging voor Zweden wordt beschouwd.

Thomas Lindén, voorzitter van het ethisch adviespanel van de Zweedse Läkarförbund artsenbond, zei dat het verkeerd is om van artsen te verwachten dat ze iets anders dan medische behoeften in overweging nemen wanneer ze beslissen wie ze behandelen. “Wij oordelen niet over mensen. Wij verlenen zorg volgens de medische behoefte en zonder te kijken naar wat een persoon is of wat hij of zij heeft gedaan,”.

Shahadeh’s vader zei dat hij twee maanden geleden voor het laatst contact had gehad met zijn zoon. Hij verwachtte niet dat zijn zoon, die een vrouw en twee kinderen in Syrië heeft, nu gewillig naar Zweden zou terugkeren. “Ik zou graag willen dat hij hierheen kwam. Ik wil mijn kleinkinderen zien,” zei hij. “Maar hij weigert hierheen te komen. Hij denkt dat hij hier in Zweden in de gevangenis zal belanden. Hij is zo koppig…..”.

Bron:

Isis jihadi ‘returned to Sweden to treat war wounds’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s